Aansluitingen

Aansluiten als spelend lid bij de jeugd van KRC-Genk

Met de regelmaat van de klok krijgen we de vraag: "Kan ik mij op éénzijdig verzoek bij KRC aansluiten?"
Hiermee bedoelt men dan "als jeugdspeler". Wel dat is niet mogelijk.

Alle jeugdspelers van KRC Genk zijn door ons gevraagd. Ze werden op basis van hun voetbalkwaliteiten door ons opgemerkt, uitgenodigd en uiteindelijk geselecteerd. Ze weten ook vanaf het begin dat jaarlijks tweemaal geëvalueerd wordt en dat het altijd mogelijk is dat ze na een paar jaar de club moeten verlaten.

Dit oogt allemaal niet zo sympathiek, maar het is de enige mogelijkheid om tot jeugdspelers te komen met een potentiële meerwaarde voor het A-team en ons te vrijwaren van een jeugdwerking met meer dan duizend spelertjes.

Wat raden we de mensen aan?

Sluit je zoon aan bij de locale club van jullie voorkeur. Als hij daar een meerwaarde is, valt hij zeker op, ook bij onze scouts. We hebben er voor de jeugd alleen al zo een twintigtal. Als je zoon wordt uitgepikt, neemt KRC zelf contact.
De betere spelertjes die aangesloten zijn bij een club van het Genker Jeugd Project, worden elke dinsdag uitgenodigd om op KRC te trainen. Indien we denken dat een speler voldoende niveau haalt, wordt hij uitgenodigd om met onze jeugdploegjes te trainen en wedstrijdjes te spelen. Zo kunnen we heel goed beoordelen of een overgang haalbaar is.
Voor al wat oudere jongens (de bovenbouw vanaf laten we zeggen -14) stellen we vast dat quasi nog enkel spelers worden aangetrokken die nationaal spelen. Niet dat we alleen daar gaan kijken, maar het blijkt uit de praktijk dat het zeer onwaarschijnlijk is om op die leeftijd nog als reusachtig talent te vertoeven in provinciale en gewestelijke reeksen.
De scouting voor die groepen gebeurt dan ook vooral in de hogere reeksen. Nationaal en de provinciale en nationaleselecties.

Kan KRC zich niet eens vergissen?

Dit kan zeer zeker. Daarom ook blijven we een open geest houden en proberen steeds -binnen de grenzen van het haalbare- gevolg te geven aan "tips" zelfs al lijken die op het eerste zicht niet zo evident.

Jeugdopleiding KRC Genk

KRC GENK JEUGD poll

Vol jij ons al op Facebook?

Ja

Neen

Ik ga het meteen doen!


Stem Resultaat

volgende wedstrijden

01/03 15u30 U14 Zulte-Waregem - KRC Genk

uitslagen

Er zijn op dit moment geen wedstrijden beschikbaar