03/07/2017

KRC Genk A wint eerste oefenwedstrijd met heel wat jongeren

KRC Genk won zaterdagavond zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Termien met 1-2.

Invaller Dante Vanzeir mocht na 8 maanden blessureleed zijn rentree maken en hij deed dat in stijl. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd hij foutief gehaakt door de thuisdoelman. Dante zette de terechte strafschop feilloos om en bezorgde Genk zo uiteindelijk een 1-2 overwinning.

Vanzeir is een echt jeugdproduct van KRC Genk. Hij doorliep alle jeugdreeksen van de U7 tot en met de beloften en werd vorig seizoen doorgeschoven naar de A-kern. Hij is reeds 13 jaar lid van onze club! Door een zware blessure tijdens een interland met de nationale U18 van België was hij vorig seizoen lang buiten strijd maar ondertussen traint hij probleemloos mee met de spelersgroep!

Met Jackers, Coucke, Khammas, Wouters, Thuys, Seigers, Janssens, Delorge, Heynen, Schrijvers, Sabak, Ahidar en Vanzeir stonden er liefst 13 jeugdproducten op het speelveld.

Opstelling KRC Genk : Jackers (45' Coucke), Nastic (45' Khammas), Wouters (45' Thuys), Seigers (45' Janssens), Maehle (45' Delorge), Zebli, Heynen, Schrijvers  (45' Sabak), Buffel (45' Ahidar), Benson (45' Zhegrova) en Naranjo (60' Vanzeir).

Doelpunten :

05' : 0 - 1 Schrijvers

34' : 1 - 1 Baur

90' : 1 - 2 Vanzeir (strafschop)