08/07/2017

Rubin Seigers in de spotlight bij de A-kern!

De A-kern is volop bezig met haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanavond won KRC met 2-0 van Lierse.

Rubin Seigers speelde 60 minuten tegen de Pallieters. De 19-jarige Lommelaar die woonachtig is te Balen speelt al sinds zijn 10e bij KRC Genk. 

De vriendelijke verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan had na de wedstrijd een korte babbel met ons. "De voorbereiding loopt vlot. We speelden vandaag een degelijke wedstrijd. In de tweede helft vond ik mijn individuele prestatie misschien wat minder dan in de eerste helft maar al bij al mag ik zeker niet klagen. We werken keihard op training. Het niveau ligt echt hoog". 

Rubin bezit ondertussen al heel wat blauw bloed. Hij doorliep alle jeugdreeksen vanaf de U11 en maakt nu definitief deel uit van de A-kern. "En daar ben ik echt heel gelukkig mee. Ik woon in Balen. Als jeugdspeler vertrok ik vaak om 06h30 en kwam ik pas thuis om 21h00 in de avond. Ik heb er al heel veel voor moeten laten maar trainen en wedstrijden spelen met de A-kern van KRC Genk: hier doe je het als voetballer voor."

De overstap van de beloften naar de A-kern verliep vlot voor Rubin. Toch zijn er enkele grote verschillen. "Er is toch een groot verschil met het jeugdvoetbal. Het gaat allemaal een tikkeltje sneller en ook de duels zijn veel harder. Ook op vlak van coaching is er een groot verschil. We sturen mekaar constant bij op het veld. Meestal spreken we dan wel Engels, maar aangezien ik redelijk sterk ben in mijn talen is dat geen probleem voor mij."

Ondanks zijn jonge leeftijd wordt Rubin goed opgevangen in de groep. "Klopt. Ik ga het meeste om met mijn leeftijdsgenoten, maar eigenlijk hangt heel de groep goed in mekaar. We werken hard tijdens de trainingen en wedstrijden maar in onze vrije tijd lachen we toch ook wel regelmatig. Ik schiet bijvoorbeeld ook goed op met Jakub Brabec. Ook met nieuwkomer Joakim Maehle klikt het. Hij lag tijdens de voorbije stage bij mij op de kamer. Ideaal om mekaar beter te leren kennen."

Vorig seizoen kreeg Rubin in play-off 2 al speelminuten. "Dat was een fantastisch moment. Iets om heel trots op te zijn. Ook dit seizoen hoop ik om zoveel mogelijk minuten te kunnen spelen voor KRC Genk. Wie weet zit er op het einde van het seizoen wel een prijs in? Dat zou geweldig zijn. We gaan er alleszins keihard voor werken!"

Opstelling KRC Genk eerste helft : Coucke, Nastic, Janssens, Wouters, Khammas, Seigers, Zebli, Sabak, Buffel, Zhegrova en Vanzeir (33' Naranjo)

Opstelling KRC Genk tweede helft : Jackers, Maehle, Janssens (60' Colley), Wouters (60' Brabec), Nastic, Seigers (60' Malinovskyi), Heynen, Schrijvers, Benson, Trossard en Naranjo (60' Samatta).

Doelpunten :
18' : 1 - 0 : Zhegrova
84' : 2 - 0 : Samatta

 

Dominique Vaes