24/07/2017

Dante Vanzeir in de spotlight bij de A-kern!

Vandaag hadden we een korte babbel met Dante Vanzeir. De jonge aanvaller lijkt volledig hersteld te zijn van zijn zware blessure en kon de voorbereiding probleemloos afwerken. Dante is een echte "Genkie" maar was ook al belangrijk voor ons land. In november 2015 bezorgde hij met een doelpunt in de slotminuut tegen Mexico onze nationale U17-ploeg een bronzen medaille op het WK te Chili. Een fantastisch moment voor hem en heel het land. De voorbije maanden revalideerde Dante na een zware blessure. Tijd om hem nog eens aan het woord te laten, dachten we.

Positieve energie

Tijdens de interland België - Rusland op 11 oktober 2016 in Beringen sloeg het noodlot toe voor Dante Vanzeir. Voor de tweede maal in zijn carrière scheurde hij de kruisbanden af van zijn knie. Dit keer was het de rechterknie. "Ik had meteen door wat er aan de hand was. Het voelde identiek hetzelfde aan als de vorige keer bij mijn linkerknie. De diagnose werd al vrij snel gesteld. Het klinkt misschien raar maar al heel snel maakte de teleurstelling plaats voor positieve energie. Negatief zijn heeft op zo een moment echt geen zin. Er was maar één weg. Ik wou hard werken en sterker terugkomen. Je voelt je elke dag sterker en beter worden en eigenlijk maakt het dat toch boeiend ondanks dat je heel individueel bezig bent. Ook mentaal ben ik er sterker door geworden. Elke dag van Beringen naar Antwerpen rijden was soms wel zwaar, maar ik had een doel."

Steun van overal

Ondanks de zware tegenvaller werd Dante gesteund door veel mensen. "Klopt. In de eerste plaats natuurlijk door mijn familie en vrienden. Maar ook de hele KRC-familie heeft me opgevangen op een fantastische manier. Het was ook mooi om zien hoe de hele nationale U19 ploeg en hun trainer Gert Verheyen mij een aantal keren zijn komen bezoeken tijdens mijn revalidatie. Dat deed deugd. Ik moet ook wel zeggen dat ik blij ben met de steun van mijn makelaar Nico Vaesen. Hij was vroeger ook profvoetballer en heeft me veel moed ingesproken."

Invalbeurt tegen Anderlecht

Dante is al erg lang bij KRC Genk. Hij speelde zijn eerste seizoen bij KRC in het seizoen 2004-2005. "Dat is al lang hè. In deze periode heb ik al heel veel mooie momenten meegemaakt. De vele tornooien zowel in het binnen- als in het buitenland, de titels bij de U13 en U14. Maar de kers op de taart is natuurlijk mijn invalbeurt bij het eerste elftal tegen Anderlecht vorig seizoen. Nu wacht ik nog op een eerste doelpuntje."

De sympathieke jongen uit Beringen is redelijk polyvalent. "Ik ben iemand die zowel in de spits als op de flank uit de voeten kan en vind van mezelf dat ik vooral een snelle, explosieve speler ben die graag de ballen in de rug van verdediging krijgt. Ik probeer zo veel mogelijk te wegen op de verdedigers en de vuile meters te lopen in balverlies want dat zit in mijn karakter als voetballer. De concurrentie zal groot zijn dit seizoen maar ik hoop natuurlijk op zoveel mogelijk minuten. Om vooruitgang te maken en beter en sterker te worden moet je dit tenminste op een zo hoog mogelijk niveau kunnen doen."

Sergio Aguëro 

We vragen ons soms wel eens af naar welke voetballers onze spelers opkijken. Wie is het idool van Dante Vanzeir? "Om eerlijk te zijn kijk ik vooral op naar Sergio Kun Aguëro. Met zijn klein gestalte weet hij toch makkelijk het doel te vinden en is hij vaak de verdedigers te slim af. Hij is het bewijs dat je als spits niet groot hoeft te zijn. Ik zie hem graag voetballen en hoop natuurlijk om even goed als hem te worden maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat die weg nog heel lang is. Eergisteren speelden we nog tegen Everton en dan zie je toch dat er in een competitie van wereldniveau enorm sterke voetballers rondlopen. Hard werken is dus de boodschap."