04/07/2018

In the spotlight: Tom Reyners

Gisteren namen we uitgebreid de tijd om jullie Maarten Vandevoordt voor te stellen als nieuwkomer bij de A-kern. Tijdens de zomerstage in Horst krijgen ook enkele jeugdspelers hun kans bij de A-kern. Vandaag hadden we een fijne babbel met creatieve middenvelder Tom Reyners. De sympathieke Limburger speelt ondertussen al 7 seizoenen voor KRC Genk. Hoog tijd dus om hem aan jullie voor te stellen.
 
Polyvalent
 
Wie wedstrijden van de beloften van KRC Genk regelmatig gaat bekijken, heeft Reyners al op verschillende posities zien voetballen. “Het klopt dat ik op veel posities wordt uitgespeeld. Zelf speel ik het liefst op positie 10 als aanvallende middenvelder. De trainers opteren er soms ook voor om me uit te spelen op de flanken en heel soms ook op positie 8. Het maakt me persoonlijk niet uit waar ik speel. Op elke positie zal ik mijn best doen, maar zoals ik al zei speelt ik wel het liefst op de 10.”
 
Trossard en Pozuelo
 
KRC Genk is een opleidingsclub. Een groot voordeel voor jonge talenten zoals Reyners. “Het is fijn dat ik de kans krijg om bij de grote jongens mee te trainen. De verschillen tussen de A-kern en beloften zijn groot. Het grootste verschil natuurlijk de snelheid van handelen. Het moet allemaal een tikkeltje sneller gaan hier. Je ziet hier ook grotere verschillen op fysiek vlak. Ik leer eigenlijk van iedereen bij in deze groep. Iedereen probeert me ook te helpen door aanwijzingen te geven. Qua spel kijk ik vooral op naar spelers die op dezelfde positie spelen zoals bijvoorbeeld Pozuelo en Trossard.  Tijdens de vorige winterstage mocht ik al proeven van speelminuten tegen het grote Schalke. Dat smaakt naar meer en dus is hard werken de boodschap"
 
Voetbal en nog eens voetbal
 
Profvoetballers moeten hard werken op het voetbalveld. Gelukkig is er voor de spelers ook tijd voor ontspanning. “Veel tijd voor andere hobby’s is er nochtans niet. Ik ga wel nog eens af en toe tennissen. Dat geeft me wel een ontspannend gevoel. Maar mijn grote hobby is gewoon voetbal kijken. Ik ben dan ook erg blij dat het WK momenteel bezig is tijdens deze stage. Als er geen wedstrijd op tv is speel ik Fifa met Tobe, Maarten en Shawn. We spelen dan een onderling tornooitje. Wie het WK zal winnen? Dat is een moeilijke vraag. Ik hoop België. Volgens mij is die kans zeker bestaande. Maar als ze vrijdag verliezen zal Brazilië het WK winnen denk ik."
 
Kevin De Bruyne
 
Een groot voorbeeld voor onze jeugdspelers is Kevin De Bruyne. Kevin zette flinke stappen in onze jeugdwerking en is ondertussen uitgegroeid tot één van de beste voetballers ter wereld. “Kevin is mijn ultieme voorbeeld. Hij heeft niet echt dezelfde speelstijl als mij maar ik bewonder zijn speelstijl wel. Hij laat namelijk anderen beter spelen en dat wil ik ook doen. Het is vanzelfsprekend dat hij voor elke Genkie een groot voorbeeld is."
 
We wensen Tom erg veel succes toe in het komende voetbalseizoen!