28/04/2019

U18 en U15 volgend weekend kampioen?

Vandaag namen onze jeugdploegen het op tegen Standard Luik.

De U18 speelden een erg goede eerste helft in Luik. KRC domineerde en kreeg enkele grote kansen. Helaas waren onze jongens niet efficiënt. Standard scoorde aan de overkant wel. Na de rust ging KRC op zoek naar de gelijkmaker maar dat resulteerde niet meteen in grote kansen. De thuisploeg ging op de tegenaanval op zoek naar een nieuw doelpunt en dat kwam er uiteindelijk ook. Tegen de gang van het spel in liep Standard zelfs uit tot een 3-0 voorsprong. KRC kon in de slotfase wel nog de eerredder scoren: 3-1. Onze jongens kunnen volgend weekend in eigen huis kampioen spelen tegen STVV.

De U16 waren heel dominant en wonnen in eigen huis met 4-1 van Standard. Zonder meer een terechte zege die zeker nog hoger had kunnen oplopen. Onze jongens zijn al enkele weken kampioen en tellen zelfs 12 punten voorsprong op achtervolger Anderlecht. Een sterke prestatie!

Ook de U15 spelen een prima seizoen. Vandaag stond er een echte topwedstrijd op het programma want bij een nederlaag kon Standard naderen tot op 2 punten in het klassement. De ontlading was dan ook enorm toen KRC Genk in de slotminuten het winnende doelpunt kon scoren. Een 2-1 zege die wel eens erg belangrijk kan worden. KRC kan mits winst op STVV volgend weekend kampioen spelen.

De U14 verloren nipt in Luik. Onze jongens keerden huiswaarts na een 1-0 nederlaag. Er zat zeker meer in voor onze jongens, maar Standard bleek iets efficiënter te zijn en lijkt op weg naar de kampioenstitel.

Tot slot konden onze U13 een gelijkspel bij mekaar voetballen in Luik. Het werd na een spannende wedstrijd 2-2.