17/09/2019

Beloften pakken punt mee uit Salzburg

Onze beloften hebben vandaag hun allereerste duel ooit in de Uefa Youth League afgewerkt. Een sterk KRC Genk keert met een gelijkspel terug uit Salzburg: 1-1.

Met Saibari, Oyen, Takedine, Limbombe en Nemeth in het basiselftal opteerde trainer Kevin Van Dessel voor een erg aanvallend team. Genk was in de eerste helft de baas maar het was toch Salzburg dat via Adeyemi op voorsprong kwam na een halfuur spelen. Na rust gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het wachten tot minuut 80 tot de gelijkmaker op het bord stond. Didden werd foutief gehaakt in de zestien en Vandermeulen trapte beheerst de gelijkmaker en tevens de eindstand op het bord: 1-1.

Onze jongens keren na een goede wedstrijd dus terug met een punt naar België. Een knap debuut tegen een sterke tegenstander!

Opstelling: Leysen, Bahadir, Vandermeulen, Adewoye, Leliendel, Saibari (58' Didden), Sierra, Oyen, Limbombe (85' Cuypers), Nemeth (66' Diawara) en Takedine.
Doelpunten: Adewoyi (32') 1-0, Vandermeulen (80') 1-1.