23/10/2019

Sterk Liverpool klopt KRC met 0-2

De beloften hebben na de sterke 4 op 6 vandaag hun eerste nederlaag geleden in de Uefa Youth League. Tegen een stevig en sterk Liverpool werd het 0-2.

Liefst 2000 toeschouwers zagen vanaf de start van de wedstrijd een gretig Liverpool dat Genk niet toeliet haar spel op te dringen. Door een misverstand in de defensie moest Vandevoordt zijn tegenstander foutief afstoppen in de zestien. Stewart liet deze kans vanop de stip niet onbenut: 0-1.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft wel nog de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Saibari en vooral Oyen waren er dichtbij maar Ojrzynski plooide niet.

In de tweede helft kreeg opnieuw Oyen na een knappe aanval de kans op de gelijkmaker. Zijn lage schuiver ging net naast. Aan de overzijde kwam aanvaller Jones alleen voor Vandevoordt en hij trapte laag de 0-2 binnen.

Ondanks de nederlaag mochten onze jongens wel met opgeheven hoofd het veld verlaten. Dit Liverpool liet een sterke indruk na.

Opstelling: Vandevoordt – Bahadir (80’ Leyssens), Adawoye (66’ Rommens), Lambrix, Vandermeulen - Didden, Sierra (80’ Boujemaoui), Saibari (61’ Dwomoh) - Takidine, Cuypers (80’ Geusens), Oyen.

Doelpunten: 21’ Stewart (strafschop) 0-1, 73’ Jones 0-2.