20/11/2019

Michel Ribeiro terug naar KRC Genk

KRC Genk haalt één van z’n verloren zonen terug naar de club. Michel Ribeiro (bijna 44) voegt zich vanaf de winterstage begin januari bij de staf van de A-kern. Hij zal instaan voor de individuele ontwikkeling van de jongeren in de selectie en zal een cruciale rol spelen in de brug tussen de jeugdacademie en de A-kern.

Ribeiro was 14 jaar lang actief als techniektrainer in de academie, van de U10 tot en met de U21. Hij heeft in die rol een belangrijke bijdrage geleverd aan de technische ontwikkeling van toppers als Kevin De Bruyne, Divock Origi, Leon Bailey, Leandro Trossard en anderen. Midden 2017 ging Ribeiro in op een aanbieding van Sporting Kansas City, club uit de Amerikaanse MLS. Straks keert hij met veel goesting terug.

Michel Ribeiro: “Ik ben KRC Genk dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren naar wat ik altijd als mijn thuis heb beschouwd. Er wacht mij een prachtig sportief project en ik ga er alles aan doen om te helpen onze jonge talenten beter te maken. Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Dimitri de Condé, technisch directeur: “Michel ademt het DNA van KRC Genk. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij voor een grote meerwaarde kan zorgen in de ontwikkeling van jonge talenten. Samen met andere jeugdtrainers heeft hij ruwe diamanten in onze academie geslepen tot internationale toppers. De doorstroming van talenten, zoals de spelers die het nu uitstekend doen in de UEFA Youth League, wordt in de toekomst alleen nog belangrijker.”