26/11/2019

Samen voor Europese overwintering!

Onze beloften staan morgen aan de aftrap tijdens de 'wedstrijd van het jaar'. Na 4 speeldagen in de Uefa Youth League kan een zege van onze jongens tegen FC Salzburg zekerheid bieden over Europese overwintering. En toegegeven, dat zou een geweldige prestatie zijn.

KRC Genk begon aan de Youth League met een gelijkspel in Oostenrijk. Een late gelijkmaker op strafschop zorgde voor een terechte puntendeling. De daaropvolgende wedstrijd tegen Napoli werd door KRC Genk vlot gewonnen met 3-1. Een domper op de feestvreugde was de 0-2 nederlaag tegen Liverpool op speeldag 3. Begin november gingen onze youngsters dit wel rechtzetten in Liverpool. Een doelpunt in de absolote slotseconden van de wedstrijd leverde de drie punten en een geweldige extase op.

Na 4 speeldagen staan zowel KRC Genk, FC Liverpool als FC Salzburg aan de leiding met 7 punten. Een overwinning morgen in de thuiswedstrijd tegen Salzburg kan ervoor zorgen dat KRC Genk bij haar eerste deelname ooit aan de Uefa Youth League meteen ook kan overwinteren. Het zou een straffe stunt zijn, waar onze jongens helemaal voor zullen gaan.

De spelers rekenen op jullie steun.

De aftrap van het duel woensdag wordt gegeven om 14h00 op het B-veld naast onze Arena. Supporters met een abonnement mogen deze wedstrijd gratis bijwonen. Heb je geen abonnement? Geen probleem! Ook jij bent welkom voor slechts 5 euro per persoon. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis binnen.