13/12/2019

Knappe prestatie U12 in Polen

In navolging van ons eerste elftal speelden onze U12 het afgelopen weekend ook hun "CL" in het verre Polen (Poznan). Door de goede werking en naam die onze jeugdwerking de afgelopen jaren doorheen europa heeft opgebouwd werden we voor dit gerenommeerde tornooi uitgenodigd.

Wetende dat er maar 8 teams mogen deelnemen, waren we alvast blij met onze deelname. KRC Genk was er rotsvast van overtuigd de spelers hun huid er duur wilden verkopen.

De eerste dag werd afgesloten op een 3de plaats na Red-Bull Leipzig en Lech Poznan. Door het goede voetbal wat we op de mat konden leggen volgden overwinningen tegen Chelsea, Southampton, Sporting Lissabon, Benfica Lissabon, Slavia Praag, een gelijkspel tegen Poznan en nederlaag tegen Leizpig. De eerste 4 teams plaatsten zich voor de Champions League op zondag.

De tweede dag kondigde zich veelbelovend aan en met zeer goed voetbal speelden we ons richting finale. In de finale bleek Red Bull Leipzig net iets sterker dan onze jongens en werden individuele foutjes genadeloos afgestraft, waardoor we op een 2de plaats eindigden.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend met goed voetbal. Onze jongens hebben onze jeugdopleiding waardig vertegenwoordigd.