31/12/2019

Onvergetelijk 2019!

Onze club kende dit jaar vele hoogtepunten. De 4de titel in de laatste 20 seizoenen werd in mei uitbundig gevierd. Eveneens speelden 4 jeugdteams kampioen en was de bekerwinst van de U21 oververdiend. De eerste deelname aan de Youth League was een leerrijke beleving en ervaring.

Deelname van al onze jeugdelftallen aan vele sterke internationale tornooien blijft ook in 2020 de noodzakelijke prikkel om beter te worden als jeugdspeler. De academie legt de nadruk nog steeds eerst op opleiden. Resultaten zijn dan ook een logisch gevolg op middellange en lange termijn. Vandaag zitten er 8 jongeren van de academie in de A-kern, zijn 4 spelers momenteel uitgeleend en mogen enkele beloftespelers zaterdag weer mee op winterstage.

De clubkeuze om nu géén extra keeper aan te trekken bewijst opnieuw dat eigen jeugdspelers kansen blijven krijgen. Het verleden is daar tevens ook een mooi voorbeeld van. We blijven dit volop toejuichen!

Ook startten we in 2019 het FRZA! Limburg project. We gingen aan de slag in 4 IP clubs nl. Bilzen-Waltwilder als pilootproject en binnenkort ook in Hades, Thes en Wellen. We willen aan de basis van de opleiding onze knowhow delen met de plaatselijke trainers met als enig doel méér spelertjes te begeleiden in hun ontwikkeling als voetballertjes. 

In 2020 zullen onze 150 medewerkers weer dagelijks klaar staan om onze 250 jeugdspelers op alle vlakken goed te begeleiden.

Wij wensen iedereen voor het nieuwe jaar een goede gezondheid, veel voldoening en geluk op persoonlijk en sportief vlak!