11/03/2021

Van ons.

Heuglijk nieuws! Bryan Heynen, kind van het huis, heeft zijn contract met vijf seizoenen verlengd, tot midden 2026. Zijn traject bij KRC Genk is uniek. Hij was altijd al van ons. En blijft dat ook de komende jaren.

Bryan is de verpersoonlijking van het DNA van onze club. Hij kwam als jongetje van 6 in onze jeugdopleiding terecht, met grote dromen. Hij doorliep alle jeugdcategorieën en promoveerde op z’n achttiende naar de A-kern. Bijna zes jaar na z’n debuut is Bryan uitgegroeid tot kapitein van de ploeg. Twee zware knieblessures hebben hem niet klein gekregen. Hij is telkens nóg sterker teruggekeerd en nu is hij ontegensprekelijk de sleutelfiguur op ons middenveld. Bryan staat voor Limburg, voor eigen jeugd, voor hard werken, voor winnaarsmentaliteit en voor pure kwaliteit. Precies van wat en hoe wij als club willen zijn.

Bryan Heynen maakte z’n debuut op 25 juli 2015 tegen OH Leuven, in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016. Sindsdien speelde hij 159 wedstrijden, waarin hij goed was voor 10 doelpunten. Hij was een belangrijke pion in de ploeg die in 2019 de titel pakte. Bryan scoorde ook het beslissende doelpunt in de historische kampioenenwedstrijd op Anderlecht.

Dat we Bryan Heynen met een langdurig contract aan boord houden, onderstreept onze sportieve ambities. We weten dat de sleutels van onze ploeg voor de komende jaren bij hem in goede handen zijn. We zijn dan ook bijzonder trots dat Bryan langer bij ons zal blijven.

Bryan Heynen en sportief directeur Dimitri de Condé geven om 18.00 uur toelichting in een exclusieve livestream op onze Facebookpagina en op HBVL.be