03/10/2021

Aangename wedstrijden tegen KV Mechelen

De jeugdploegen van KRC Genk hebben het gisteren opgenomen tegen hun leeftijdsgenoten van KV Mechelen. Na een weekje "rust" was het veldspel over het algemeen zeker niet onaardig, werden er veel doelpunten gescoord en waren er ook weer enkele prima leermomenten te noteren. Een overzicht.

Op bezoek in Mechelen werd het een vooroorlogse wedstrijd voor onze U13. Zij speelden een leuke pot voetbal, en kwamen liefst 7 keer tot scoren. Ook Mechelen slaagde erin om drie doelpunten te maken. Uitslag 3-7.

De U14 keerden met een puntje terug uit Mechelen. Ondanks een spannende wedstrijd, kwamen beide ploegen niet tot scoren.

In eigen huis konden zowel de U15 als de U16 hun wedstrijd met een overwinning afsluiten. De U15 wonnen met 3-1, terwijl KRC U16 met 5-2 won. In beide wedstrijden had KRC het meeste balbezit en doelgevaar. De overwinningen waren dus een vrij logisch resultaat van het geleverde spel.

KRC U18 blijft een prima seizoen afwerken. Ook op bezoek in Mechelen is het team van trainer Jan Wuytens erin geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Het werd wel een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk nam KRC terecht de punten mee naar Limburg: 2-3.

Onze fotograaf was aanwezig bij de wedstrijd van de U16