16/10/2021

18 op 18 na 6-1 winst tegen Standard Luik!

Het werd een klinkende overwinning voor onze beloften vanavond in eigen huis. Rechtstreekse concurrent Standard ging zonder al teveel moeite over de knie, het werd 6-1. Een belangrijke stap voor onze beloften, die ook na vandaag het maximum van de punten behouden.

Ruime voorsprong aan de rust

Heel wat supporters op de afspraak vanavond in het B-stadion van onze club, het succes van onze beloften gaat niet onopgemerkt voorbij. De fans werden al vroeg in de eerste helft bedankt voor hun aanwezigheid: na vier minuten stuurde Jay-Dee Geusens Kelvin John de diepte in, de Tanzaniaan toonde zijn snelheid maar kon nog niet voor doelgevaar zorgen. Even later stootte kapitein Rommens door over de linkerflank, zijn voorzet vond geen teamgenoot. Na een dot van een doelkans voor Németh in de achtste minuut viel het doelpunt een minuutje later dan toch. Abid devieerde een afstandschot voorbij de Luikse doelman: 1-0!

Onze beloften namen de wedstrijd steeds meer in handen en bij de eerste echte doelkans die volgde was het opnieuw prijs, Kelvin John jaste het leer voorbij de Standard-goalie en verdubbelde zo de voorsprong. Nog geen twee minuten later konden de fans alweer aan het klappen wanneer kapitein Tuur Rommens oprukte over links en de volledige Standard-defensie het nakijken gaf, om de bal vervolgens koelbloedig tegen de netten te werken: 3-0 na amper 25 minuten voetballen. Ook na drie doelpunten bleek de Genkse honger niet gestild: Oyen dolde met zijn tegenstanders, John knalde voorlangs en de tandem Geusens-Swerts domineerde het middenveld. Op slag van rust trilden de netten al voor de vierde keer nadat Van Genechten knap oprukte en aflegde tot bij Luca Oyen. Luca twijfelde geen seconde om de bal in de rechteronderhoek te knallen: 4-0 na ongeveer 40 minuten voetballen. Van het kastje naar de muur noemen ze zoiets.

Pareltje van Oyen

Bij aanvang van de tweede helft kregen de bezoekers een strafschop toegewezen na een lichte overtreding op de rand van de zestien. Balikwisha - de broer van - slaagde erin de nul voor zijn ploeg van het scorebord te wissen door doelman Leysen de verkeerde kant op te sturen. Het Luikse doelpunt zorgde voor vertrouwen bij de bezoekers, voor het eerst deze wedstrijd - op de elfmeter na - kreeg ook onze doelman werk op zijn bord. Hij keerde twee strakke pogingen van Balikwisha zonder al teveel moeite en hield onze ploeg staande. De dubbele redding bleek ook het startschot voor onze spelers om de Genkse machine weer in gang te steken. Oyen ging tot wel drie keer toe aan het toveren maar vond telkens de Luikse doelman op zijn weg, Németh vergat een opgelegde kans af te werken.

Een kwartiertje voor het einde staken de bezoekers nog een keer de neus aan het venster, vanop vrijschop werd de bal nipt naast de kooi van doelman Tobe Leysen gekruld. Opnieuw aan onze spelers dan: Oyen ging nog maar eens aan het dribbelen en bediende John, de Tanzaniaan bedankte en maakte er 5-1 van. Even later kreeg diezelfde Oyen de fans al helemaal aan het gillen: een prachtig geplaatst schot in de verste bovenhoek, 6-1! Wat een doelpunt, wat een wedstrijd.

Een overtuigende zege, het maximum van de punten en een stevige vertrouwensboost met de wedstrijd in de UEFA Youth League van aanstaande dinsdag in het achterhoofd. Forza Racing!