03/11/2021

Met de overwinning in de rugzak terug naar Genk

Straf! Onze U19 heeft MTK met 1-2 geklopt. Doelpunten van John en Németh bezorgden ons de overwinning.

Bestemming voor onze U19: Boedapest, hoofdstad van Hongarije. In de heenwedstrijd van de UEFA Youth League wachtte daar MTK, een stugge tegenstander. Ondanks een achterstand bij de rust wisten onze jongeren met een 1-2-overwinning terug te keren naar Genk. Straffe prestatie! En meteen ook een stap dichter bij de play-offronde.

Onze jonge Genkies kwamen met vertrouwen aan de aftrap. Ze zijn dan ook al weken onoverwinnelijk. In de beloftencompetitie hebben ze nog het maximum van de punten. En in Europa namen ze eerder al vlot de maat van 1. FC Köln. Toch begonnen ze aarzelend aan de partij, daar in Boedapest. Jay-Dee Geusens trof de lat maar verder weinig tempo, weinig kansen. Voor beide ploegen, welteverstaan. In het derde kwartier kwam MTK opzitten en kregen de Hongaren enkele goede kansen. Vic Chambaere onderscheidde zich met enkele broodnodige saves. Net voor de rust kwamen ze toch op voorsprong na een knappe counter en dito afwerking: 1-0.

Dat moest beter, en zo geschiedde. Een heel andere KRC Genk kwam uit de kleedkamers. Hoog druk, snelle balcirculatie en technisch duidelijk de meerdere van de tegenstander. Dat resulteerde niet meteen in doelpunten, maar rond minuut 60 ging het opeens heel snel. Onze ploeg boog de situatie helemaal om in zo'n vijf minuten: András Németh – geboren in Boedapest – werkte knap af op een aflegger van Abid en Kelvin John rondde een prachtige aanval af. 1-2! Daarna hielden onze jongens de wedstrijd goed onder controle. MTK kreeg nog enkele kansen, maar ook wij kwamen nog dichtbij een doelpunt.

Het bleef 1-2. Een belangrijke overwinning met het oog op de terugwedstrijd in Genk, dinsdag 23 november om 18.00 uur. Wees erbij en moedig onze jonkies aan naar de volgende ronde!

Opstelling

Chambaere, Beerten, Vande Perre, Monamay, Rommens, Swerts, John, Geusens, Nemeth, El Khannouss, Abid

Invallers: Boujemaoui, Cutillas-Carpe, De Grand, Arabaci

Doelpunten

45'  1-0   Vancsa
59'  1-2   Németh
64'  1-1   John

Over UEFA Youth League

Als kampioen in de jeugdcategorie starten we in het zogenaamde Domestic Champions Path. Hierin zitten de 32 hoogst gerankte landskampioenen zonder een eerste ploeg in de groepsfase van de UEFA Champions League. Deze 32 ploegen spelen in twee knockout-rondes voor acht plaatsen in de play-offronde. Inzet van dit dubbele duel tegen MTK Budapest is een plaats in de zestiende finales. Daar wacht dan een van de nummers twee uit de U19-groepen van de clubs in de Champions League.