31/12/2021

Onze jeugdvoorzitter aan het woord

2022 staat voor de deur. Tijd dus om even stil te staan bij het afgelopen jaar.

Seizoen 20/21 was voor onze jeugdspelers zowat het vreemdste voetbalseizoen ooit: stopzetting competitie, trainen in kleine groepjes of helemaal geen training… De spelers moesten zich constant aanpassen aan de Covid-situatie en hadden geen perspectief om opnieuw wedstrijden te spelen. 

Gelukkig bracht 21/22 opnieuw wat meer regelmaat.

Zo hadden we einde juli een geslaagde stage van de onderbouw in Kattevennen en was begin augustus de Memorial Danny Van Den Berg voor de U10 – U11 en U12 opnieuw een voltreffer met een 1000 tal toeschouwers.

Op 27 augustus begonnen onze beloften aan het nieuwe seizoen met een klinkende 4-0 overwinning tegen F.C. Antwerp. Hiermee was de trend gezet want momenteel staan ze nog steeds ongeslagen aan de leiding waardoor volgend seizoen integratie van de U23 in 1B wel heel waarschijnlijk wordt.

Maar ook onze andere teams presteerden meer dan goed en prijken zonder uitzondering bovenaan de rangschikkingen.

En dan is er tenslotte nog het mooie UEFA Youth League parcours van onze U19 waarin ze achtereenvolgens 1FC Köln en MTK Boedapest uitschakelden om zich voor de eerste keer in onze clubgeschiedenis te kwalificeren voor overwintering in de play-offs. Hierin nemen we het op 9 februari volgend jaar thuis op tegen Chelsea.

En zo komen we dan bij het volgende jaar, een jaar waarin we hopen deze lijn van sportieve successen verder te zetten en waarin we zullen trachten de lat weer een beetje hoger te leggen, zoals het bij een topclub als KRC Genk past.

En dat is alleen maar mogelijk dankzij het enorme engagement en de ongebreidelde inzet van al onze medewerkers, van trainers tot ploegafgevaardigden, van chauffeurs tot terreinverzorgers, coördinatoren, scouts, jeugdbestuur… Jullie dragen allemaal een belangrijk steentje bij door onze jeugspelers de omkadering te geven die nodig is om zich verder te ontplooien binnen een topsportcultuur. 

Mag ik iedereen, als jeugdvoorzitter, dan ook alvast mijn allerbeste wensen overmaken voor een heel succesvol en gezond 2022.

Cheers!