20/04/2022

Beloften kloppen AA Gent met 3-2

Nieuwe wedstrijd, nieuwe overwinning. In eigen huis won het team van Hans Somers vanavond met 3-2 van AA Gent, dat door deze nederlaag zo goed als zeker naast een plek in de top 4 zal grijpen.

KRC begon met heel wat nieuwe namen aan de aftrap. Geen Van Genechten, Didden, Monamay, Van de Perre, Geusens, John en Nemeth aan de aftrap. Daardoor kwamen Beerten, Et Taibi, Al Mazyani, Swerts, Smekens, Cuypers en Cutillas Carpe in het elftal. 

De toeschouwers zagen een spannende wedstrijd. KRC kwam op voorsprong toen Cutillas Carpe een verre uittrap van Tobe Leysen prima voorbij doelman De Schevel kon trappen. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Tobe Leysen pakte de terecht toegekende strafschop eerst nog, maar in de herneming konden de bezoekers wel scoren.

Opnieuw bracht Dario Cutillas Carpe de thuisploeg op voorsprong toen hij defensief geklungel afstrafte: 2-1 was meteen ook de ruststand.

Na de rust bleef de wedstrijd goed heen en weer gaan. De bezoekers kamen na een mooi doelpunt op gelijke hoogte. KRC Genk leek even aangeslagen, maar reageerde toch weer knap. Aan de overzijde trapte Arne Cuypers KRC opnieuw op voorsprong na een verre trap: 3-2, meteen ook de einduitslag.

Door deze zege bijft KRC ongeslagen en dat met nog twee speeldagen op het programma. Volgende donderdag gaan we op bezoek bij Standard Luik, en op maandagavond 2 mei komt Club Brugge op bezoek in Genk.

Opstelling: Leysen, Beerten, Et Taibi, Al Mazyani, Rommens, Swerts, Smekens, Abid, Arabaci, Cuypers en Cutillas Carpe.