22/04/2022

Topduel op zaterdag voor onze U18

Een week nadat onze beloften met vlag en wimpel de titel binnen haalden, kan er opnieuw een Genks kampioenenfeest losbarsten. Onze U18 kunnen zaterdagmiddag (13.30 uur) kampioen worden, als ze winnen van directe concurrent Club Brugge.

Het wordt spannend, nu zaterdag, op onze jeugdacademie. KRC Genk en Club Brugge kunnen in een onderling duel een gooi doen naar de titel. Door het puntenverlies van Club, woensdag bij Anderlecht (2-2), is het verschil 1 punt, in ons voordeel. En dus kan er op de voorlaatste speeldag zekerheid komen over de kampioenstitel, op voorwaarde dat wij Club verslaan. Een gelijkspel stelt de beslissing uit tot de slotspeeldag midden mei, maar ook dan houden de jonge Genkies alles in eigen hand. Wij ontvangen dan STVV, Club Brugge trekt dan nog naar Westerlo.

Onze U18 hebben er een uitstekend seizoen op zitten. Onder leiding van coaches Jan Wuytens en Roy Gerits waren ze vaak heel dominant. Ze wonnen 18 van hun 22 wedstrijden en verloren maar twee keer: in Brugge (5-3) en op Antwerp (2-1). Anderlecht en Zulte Waregem waren voorts de enige ploegen die ons onderweg wat punten konden ontfutselen.
Sinds het dipje in januari wonnen de jonge Genkies 9 wedstrijden op een rij. Hun doelsaldo tot nu is +57. Niemand komt zelfs maar in de buurt.

In moeilijke wedstrijden gaven ze ook blijk van de nodige fysieke paraatheid en mentale weerbaarheid. Liefst zeven keer beslisten ze de match in de slotfase.

Minstens even belangrijk, of nog belangrijker dan de titel op zich, is de grote progressie die enkele spelers tijdens het seizoen hebben gemaakt. Zij werden de voorbije maanden al overgeheveld naar de U21 en konden dus al de nationale beloftentitel pakken.
Zaterdag kunnen ze meevieren, op voorwaarde dat hun ploegmaats Club Brugge over de knie kunnen leggen.

Een nieuwe titel voor de U18 geeft komend seizoen ook opnieuw recht op deelname aan de UEFA Youth League voor wat dan de U19 zal zijn.

Kom onze U18 zaterdagmiddag aanmoedigen op de jeugdacademie!

FORZA RACING!