23/04/2022

U18 kampioen!

Feest op de jeugdacademie! Een week na de beloften mogen nu ook onze U18 zich kampioen van België noemen. Ze versloegen dichtste achtervolger Club Brugge overtuigend met 4-1 en kunnen op de laatste speeldag niet meer bijgehaald worden.

Het verschil voor deze wedstrijd was 1 punt, in ons voordeel. En dus konden de jonge Genkies bij winst zekerheid krijgen over de titel. Mika Godts haalde al binnen het eerste kwartier een stuk van de zenuwen weg met een aardige plaatsbal (1-0). Een tweede goal hing in de lucht, maar geleidelijk kwam Club opzetten en doelman Mike Penders keerde twee keer knap. Zo konden we toch met die krappe voorsprong de rust in.

Vroeg in de tweede helft zette aanvoerde Sofiane Et-Taïbi een penalty om. Bilal El Khannouss strooide de hele wedstrijd met lekkers en zorgde met een overheerlijke stifter vanop de rand van het strafschopgebied voor 3-0. Mika Godts scoorde nog een tweede keer. Verder dan een late eerredder kwamen de blauwzwarte bezoekers niet meer.

Proficiat aan de hele spelersgroep en coaches Jan Wuytens en Roy Gerits voor hun prachtige seizoen, bekroond met de verdiende landstitel!

Die nieuwe titel geeft komend seizoen ook opnieuw recht op deelname aan de UEFA Youth League, voor wat dan de U19 zal zijn.