09/05/2022

Geen dubbel voor Genkse beloften

Onze U21 leken na de titel ook op weg naar bekerwinst, maar lieten de zege vlak voor tijd nog ontglippen en sneuvelden dan in de penaltyreeks.

Onze jongens hadden in een evenwichtige eerste helft ook al de beste momenten, met een vlam van Jay-Dee Geusens en een kopbal tegen de lat van Kamiel Van de Perre. Tussendoor had Antoine Colassin Anderlecht op voorsprong gebracht. 1-0 halfweg.

In de tweede helft maakte András Németh snel gelijk na een heerlijke bal binnendoor van Bilal El Khannouss. We voerden de forcing en Jay-Dee Geusens trok een streep laag in de hoek: 1-2! De beker lag voor het grijpen. Niks aan de hand, maar in de laatste minuut krulde invaller Stassin de gelijkmaker nog binnen. Een domper.

In de penaltyreeks pakte Tobe Leysen bij 3-3 knap de vierde van Anderlecht, maar Dario Cutillas-Carpe miste ook.
Tobe trapte zelf strafschop nummer vijf, en fusilleerde daarbij zijn collega met een atoomschot. Onze tweede misser, van Matisse Didden, werd ons fataal. Zo jammer!

Desondanks onthouden we het positieve. Deze groep domineerde het hele seizoen en liet een goede indruk na in België èn in Europa.