15/08/2022

Glansprestatie van Jong Genk tegen Lierse

De competitiestart van Jong Genk ging, onder een loden zon, vandaag om 16.00 uur van start in de Cegeka Arena. Met een ploeg vol tieners en slechts 2 Genkies in hun twintiger jaren werd er partij gegeven aan Lierse. Een 1200-tal supporters woonden de wedstrijd bij.

Eerste helft

De eerste vijf minuten van de wedstrijd haast voortdurend balbezit voor Jong Genk. Lierse laat het initiatief aan de jonge Genkies en wacht af. Jong Genk lijkt alvast gefocust en zonder stress haar eigen spel te spelen. In de 8ste minuut mag Geusens in het middenveld oprukken en uithalen. De bal zoeft echter zonder veel gevaar over. Toch even schrikken in de 9de minuut. Vrije trap voor Lierse, met een voorzet richting de tweede paal. Daar wordt de bal binnengetikt maar vanuit een duidelijk buitenspelpositie, dus nog steeds de bordjes op nul. Jong Genk blijft gewoon verder voetballen en versiert een tweede trap op doel. Een mooie actie van Godts: naar binnen kappen, de 16 meter in maar vervolgens te centraal afgedrukt. Coach Somers blijft druk gesticuleren en aanvuren langs de zijlijn. In de 16de minuut mag Penders zich voor het eerst tonen. Een mooie zweefredding als antwoord op het schot gelost op 20 meter van het doel. Het spel blijft op en neer gaan richting de eerste drankpauze, met het balbezit toch nadrukkelijk voor Jong Genk.

In de 28ste minuut krijgt Jong Genk een penalty. Eerst vlot vooruit op de counter, dan eventjes inhouden en posities kiezen alvorens een slimme steekbal wordt gegeven op Rommens. Doelman Delanghe komt te laat en haalt hem neer nadat Tuur nog breed kan leggen. Geusens aan de bak en het eerste doelpunt in de Challenger Pro League is een feit! Lierse probeert meer druk te zetten, maar dat uit zich niet in kansen. De komende reguliere en vier minuten extra time lijkt Jong Genk de wedstrijd onder controle te hebben. We gaan echter toch met gelijke bordjes de rust in! Bij een voorzet gaat iedereen onder de bal door behalve één speler in het geel-zwart. Terug naar de eerste paal gekopt en daar opnieuw met het hoofd binnengeduwd door spits Rocha.

Tweede helft

Dezelfde starters voor de tweede helft. Eerste doelkans opnieuw voor blauw-wit en opnieuw voor Geusens. Het schot zoeft opnieuw over. In de 55ste minuut een heet standje voor het doel van Jong Genk, na een counter van Lierse. De bal kan echter worden weggewerkt. Niet veel later opnieuw Lierse met ditmaal een trap uit de tweede lijn. De bal schuift over de grond langs. Jong Genk terug wakker want in de 59ste minuut maakt Godts een knappe actie die hem met de 2-1 op het scorebord plaatst. En meteen erna zowaar de 3-1. Een knap overhoeks schot van Bangoura wordt afgeweerd waarna John in één tijd met het hoofd binnen kan leggen. Hij doet dit echter vanuit een buitenspelpositie. Het uitvak scandeert ondertussen “we willen bloed, zweet en tranen”. Het bewijs dat Jong Genk een volwassen en degelijke wedstrijd speelt. In de 65ste minuut bijna opnieuw gelijk, maar de bal wordt achter een geklopte Penders van de lijn geveegd. Op de daaropvolgende hoekschop volgt opnieuw een afgekeurd doelpunt voor Lierse, nadat er te stevig in duel werd gegaan met Penders. Welverdiende drinkpauze!

In het laatste kwart van de wedstrijd krijgt Daan Dierckx meteen ook zijn eerste speelminuten. In de 80ste minuut bijna opnieuw de gelijkmaker van Lierse. Eerst een vrije trap die op de lat uiteenspat alvorens de bal tot tweemaal toe van de lijn wordt gehaald. De druk van Lierse neemt toe, maar dat geeft natuurlijk ruimte in de rug. Op de counter snelt John richting doel. Hij legt de bal terug en na wat gekluts trapt Diawara de 3-1 binnen. De ruimtes tussen de linies beginnen te vallen, maar Jong Genk speelt de wedstrijd rustig uit. En maakt dan in de extra-time zelfs de 4-1, opnieuw Diawara.

Dat smaakt alvast naar meer! Supporters op post voor de derby tegen Lommel SK op vrijdag 26 augustus om 20.00 uur in de Cegeka Arena? De ticketverkoop gaat 5 dagen voor de speeldag van start, zowel in de ticketshop als online. Meer info volgt.