19/08/2022

Jong Genk verliest met 3-2 op bezoek bij Deinze

Vrijdagavond omstreeks 20 uur te Deinze. Jong Genk ging voor het eerst buitenshuis op zoek naar de drie punten. De thuisploeg geraakte vorige week niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel in Anderlecht, onze jonkies maakten komaf met Lierse. Konden ze dat huzarenstukje nog eens overdoen?

Het was slechts vijf minuten wachten op het eerste waterkansje voor onze jonge Genkies. Diawara verlengde de voorzet van Rommens tot bij John, de Tanzaniaan kwam enkele centimeters tekort om goed af te drukken. Het eerste doelpunt viel echter twee minuten later aan de overkant. Een snelle uitbraak vanwege de thuisploeg, van Landschoot fusilleerde doelman Leysen. Achtervolgen voor onze beloften, maar de kopjes gingen niet hangen. Al snel speelde Carstensen Diawara aan met een knappe, lage voorzet. De jonge spits wou het iets té mooi doen, zijn schotje achter het steunbeen vormde geen probleem voor doelman Ortola. Enkele minuten later opnieuw Jong Genk. Godts met een goddelijke dribbel en de goede aflegger tot bij Diawara, de spits duwde naast. Dan maar vanop vrijschop, zo dacht Geusens. Eerst wist Ortola zijn netten schoon te houden, even later kon de doelman rekenen op zijn doelhout. De Genkse middenvelder etaleerde andermaal zijn uitstekende traptechniek. In de 27ste minuut was het dan toch prijs: Mika Godts sneed naar binnen en ging voor de knal, Ortola moest zich dan toch omdraaien. Ook na de gelijkmaker meer van hetzelfde spelbeeld: Jong Genk domineerde en wist kansen te creëren, Mika Godts dolde met zijn tegenstanders en doelman Leysen bleef aan de overkant vrijwel werkloos. Het thuispubliek begon zich stilaan op te jagen in het non-voetbal van hun ploeg. “Wij moeten hier meevoetballen, mannen.”, weerklonk luid doorheen de tribune. Het kon onze beloften niet deren, op slag van rust stoomde Van de Perre nog een keertje door. Geusens met de strakke voorzet, de kopbal miste kracht. Rusten dan maar.

Dezelfde 22 spelers na de pauze. En ook opnieuw hetzelfde spelbeeld. Het leverde onze beloften nog voor de 50ste minuut wel drie hoekschoppen op. Geusens sneed telkens knap aan, het mankeerde aan geluk in de zestien. Even later dacht de thuisploeg te gaan counteren maar Bangoura toonde zijn ongelooflijke klasse met een puike onderschepping en daaropvolgende draaibeweging. Wat een klasbak ook, Bangoura. Het middenveld van Deinze kreeg geen voet aan de grond. Na pakweg een uur beging Van de Perre een professionele overtreding en incasseerde hij geel. Geen ramp, ware het niet dat de thuisploeg vanop de daaropvolgende vrijschop voor de tweede keer vanavond de netten deed trillen. Twee doelkansen, twee doelpunten: 100% efficiëntie. Een opdoffer voor een dominant Jong Genk. Opnieuw lieten onze jongens de hoofden niet hangen: Ortola aan het knoeien onder druk van Kelvin John, Rommens probeerde het vanuit een scherpe hoek maar kon zijn schot niet voldoende kracht meegeven. Even later dan toch de 2-2, ware het niet dat doelpuntenmaker Diawara buitenspel liep. Snel opnieuw naar de overkant, waar van Landschoot leek te ontsnappen. Et Taïbi met de correcte ingreep, maar al snel stortte hij schreeuwend neer. Zijn voet bleef tijdens de tackle in de grasmat haken. De jonge verdediger moest het veld verlaten op een draagberrie en werd gelijk met de ambulance richting ziekenhuis gebracht. Een emotioneel moment en zorgen voor coach Hans Somers, die dan maar Claes in de strijd gooide. Jong Genk toonde zich echter niet aangeslagen: al snel kon Kelvin John doelman Ortola opnieuw aan het werk zetten. Het schot bleek te centraal. Enkele minuten later opnieuw Genkse dreiging. Dierckx met de piekfijne lange bal tot bij Godts, in één tijd tot bij Van de Perre, de aflegger tot bij Geusens maar diens knal zoefde naast. Diawara even later vanuit de carambole, zijn schot werd nog net afgeblokt. De spits bleef wel wegen op de verdediging van de thuisploeg en in de 85ste minuut kreeg hij dan toch wat hij verdiende. Knappe hoekschop van Geusens, Diawara knikte keurig voorbij Ortola. 2-2, de oververdiende gelijkmaker was een feit. De vreugde was echter van korte duur: de thuisploeg wist nog een keer te scoren vanop hoekschop… De uppercut voor Jong Genk, diep in de extra tijd.

3-2-verlies na een dominante pot voetbal van onze beloften alweer. Wel 18 doelpogingen tegenover een vijftal van Deinze… De thuisploeg gaf een lesje in efficiëntie, ook dat is voetbal. Op naar volgende week, in de Limburgse derby, thuis tegen Lommel. Forza!

Doelpunten

7' 1-0 van Landschoot
27' 1-1 Geusens
61' 2-1 Quintero
85' 2-2 Diawara
90+7' 3-2 Quintero