27/08/2022

Verlies tegen efficiƫnt Lommel SK

De 2de thuiswedstrijd van dit seizoen was meteen een clash, de donkere wolken boven de Cegeka arena voorspelden een helse derby. Om 20.00 gaf scheidsrechter Vermeire het startsignaal van de partij, in het bijzijn van 1.950 supporters. Slechts één vervanging binnen de selectie van onze jonge Genkies. Van de Perre verving de geblesseerde Et Taïbi in de defensie, Claes kwam daardoor in het team.

In de openingsfase is het opnieuw vooral Jong Genk met balbezit maar ondanks enkele goede combinaties volgen er nog geen grote doelkansen. Het wordt wat bitsiger vanaf het kwartier, met de eerste snedige duels. In de 15de minuut komt Jong Genk voor de eerste keer piepen, Geusens ziet zijn afstandsschot over vliegen. Op het half uur is Geusens daar met zijn 2de schot op doel, de harde knal zoeft over het doel. Jong Genk met blijvend overwicht aan de bal. Het spel speelt zich vooral af op de helft van de tegenstander, al worden er geen doorbraken tot de 16 gevonden. Vlak voor rust komt Lommel voor de eerste keer voor doel: een voorzet van links schiet door en Dos Santos Cauë kan vrij simpel de 0-1 ruststand vastleggen. Eerste kans, eerste doelpunt.

Jong Genk begint aan de 2de helft zoals het de eerste eindigde, overwicht en het spel op de helft van de tegenstander. Op het uur krijgt Lommel een vrije trap op de rand van de zestien, waarna Anello deze op een fraaie wijze tegen de netten trapt en Leysen voor een tweede keer kansloos laat. Jong Genk begint meer uit organisatie te spelen, Lommel knokt zich meer en meer in de wedstrijd. Een slordige diepspeelbal wordt door Lommel op het middenveld ontvangen,  Anello rukt op en schildert van buiten de zestien zijn 2de van de avond binnen. Jong Genk probeert nog te compenseren, maar het is te voelen dat de drie doelpuntenn een impact maakten.

Samengevat: een sterke eerste helft en een iets mindere tweede helft. Maar veel mooie en goede zaken aan de bal leverden te weinig concreet doelgevaar op tegen een dodelijk efficiënt Lommel SK. Leergeld voor het jonge team, waarmee aan de slag wordt gegaan vanaf morgen.

Startopstelling Jong Genk: Leysen, Carstensen, Dierckx, Van De Perre, Rommens, Bangoura, John, Claes, Diawara, Geusens, Godts

44’       0-1       Dos santos Caue
59’       0-2       Anello
74’       0-3       Anello