12/09/2022

Ongelukkig verlies tegen efficiƫnt Virton: 0-1

Zondagnamiddagvoetbal met Virton op bezoek. In een zonovergoten Cegeka Arena begonnen onze Jonge Genkies vol goede moed aan de wedstrijd. Ondanks sterk voetbal, trok onze tegenstander aan het langste eind.

De eerste vijftien minuten brachten weinig kansen, op een eerste poging van Van de Perre en een mooie combinatie van Martens na. Jong Genk nam de beste start en kon zo Virton enkele keren opschrikken. Al was het in minuut 36 dan weer schrikken aan Genkse kant toen Kelvin John een zware fout beging op Perri. Beijer aarzelde niet en trok de rode kaart. Met tien man hielden onze Genkies voorlopig goed stand en werd de rust aangevat met een brilscore.

Na de rust gingen we verder op hetzelfde enlan, een bedrijvige Godts zorgde voor enkele gevaarlijke situaties. Diezelfde Godts moest op het uur het veld verlaten door een blessure, een aderlating voor Jong Genk. Zelfs met een man meer kon Virton amper een kans afdwingen. Al moest doelman Penders toch voor het eerst echt aan de bak door een scherpe poging van Allach. Nog geen tien minuten later was het dan toch de uitploeg die met een stevige versnelling de Genkse legioenen kon kloppen: 0-1 in minuut 75, een centrale kopbal van Anne in de winkelhaak.

Onze youngesters gingen nog opzoek naar een slotoffensief maar konden geen kansen meer creëren. Zo werd er afgefloten met 0-1 op het scorebord. Een jammer zaak voor onze jongens van Jong Genk die goed voetbal op de mat brachten. Op naar volgende week om een goed resultaat te halen bij titelfavoriet RWDM.