05/10/2022

U19 naar volgende ronde in Youth League na ware thriller in Praag

Thriller op het veld van Slavia Praag

Het begon althans niet naar behoren. In de beginfase opende Pudil (Slavia) na een warrige fase de score. KRC Genk ging na de openingstreffer meteen zoeken naar de gelijkmaker. Na 27 minuten kon Mika Godts de netten doen trillen. 1-1. Even hing de 1-2 in de lucht toen Sam De Grand zijn vrijschop op de paal zag stranden. Slavia profiteerde en scoorde de 2-1 in de tegenaanval.

Na de rust kwamen onze jongens gretiger uit de kleedkamer.
Sekou Diawara kon al snel de gelijkmaker binnenkoppen op een assist van De Grand (2-2).
Godts krulde even later de 2-3 mooi binnen en deed ons dromen van de volgende ronde.
Toch was het wachten tot de 94ste minuut om de kwalificatie binnen te halen. Faissal El Mayzani zorgde voor de eindscore: 2-4

De wedstrijd werd nog ontsierd door opstootjes: 11 gele en 4 rode kaarten. Maarten Swerts kreeg na de wedstrijd nog rood.

Op de naar de tweede ronde.

Met de kwalificatie op zak keert de Genkse delegatie vanavond nog terug naar huis. De mannen van Sébastien Pocognoli mogen zich opmaken voor een verplaatsing naar Noord-Ierland. Daar nemen we het op tegen Coleraine. De uitwedstrijd zal eind oktober worden afgewerkt. Begin november spelen we thuis. Later meer daarover.

Startopstelling

Penders, Martens, Al Mazyani, Maguelle, De Grand, Van de Perre, Swerts, Rotundo, Sekou, Arabaci, Godts.

Doelpunten

9’ Pudil 1-0, 27’ Godts 1-1, 44’ Ogungbayi 2-1, 47’ Diawara 2-2, 80’ Godts 2-3, 94’ El Mazyani 2-4