10/10/2022

Ondanks sterke eerste helft, geen punten voor Jong Genk

Jong Genk sloot de achtste speeldag in de Challenger Pro League af met een duel tegen Club NXT. De jongens van Somers waren gebrand om eindelijk nog eens voor de volle buit te gaan. Ondanks de sterke eerste helft bleven de punten toch in Roeselare.

Zoals ze dat elke week doen, startte Jong Genk met veel drive en overwicht aan de partij. In de openingsfase kon Genk snel enkele kansen vormen al konden Nemeth en Castro Lammers niet verrassen. De counters van de tegenstander waren sterk, zo kon club NXT enkele keren gevaarlijk uitbreken. In minuut 37 met resultaat: balverlies voor Jong Genk, snelle omschakeling van Club NXT, Sandra met de bal net voorbij Leysen. Genk ging meer druk zetten waarbij enkele kansen onstonden. De grootste kans was voor Castro na knap combinatiespel. Een prachtige redding kon de aansluitingstreffer maar net voorkomen. Zo ging Jong Genk rusten met een 1-0 achterstand.

De 2de helft begon met een wissel aan Genkse kant, Dierckx moest proberen het tij te keren. Onze elf komen in de 2de helft moeilijk aan kansen, een schot van Godts kon overgeduwd worden door Lammers. In minuut 68 kon Club NXT de score verdubbelen: Vermant kwam oog in oog met Leysen en kon afwerken. 10 minuten voor tijd kwam de bal aan de rechterkant bij Vermant, hij kon met een laag schot de 3-0 op het bord zetten. Een zware opdoffer voor onze Jonkies, ze moesten opzoek naar een aansluitingstreffer. Diep in de toegevoegde tijd kwam deze er ook: een goede corner kon binnen gekopt worden door Didden. Zo eindigde de partij op 3-1

Jong Genk kan opnieuw niet winnen, zeer goede kansen die niet werden omgezet zorgen voor een wrang gevoel na deze wedstrijd. Volgende week nemen we het thuis op tegen de RSCA Futures, supporters op post. De wedstrijd wordt afgetrapt op zondag 16 oktober om 16:00.

Startopstelling: Leysen, Carstensen, Didden, Aziz, Geusens, Castro, Galarza, Godts, Nemeth, John.