17/10/2022

Winst voor Jong Genk tegen Anderlecht Futures: 3-2

Super Sunday in de Cegeka arena voor Jong Genk met de RSCA Futures op bezoek. Een spannende wedstrijd die van van 2-0 naar 2-2 ging. In de slotfase trokken onze Genkies aan het langste eind wanneer Jay-Dee Geussens de winnende goal tegen de touwen knalde: eindstand 3-2.

Een sterke start voor onze jongens met Kelvin John die goed naar binnen kwam gesneden. Onze Tanzaniaanse aanvaller legde de bal breed voor Mika Godts. Godts kon de bal tegen de touwen knallen:1-0 na 13 minuten. Anderlecht moest vol aan de bak en kon goed combineren maar Leysen was steeds bij de les. Daar waren onze Genkies weer. Uit het niets konden ze de score verdubbelen, de tweede treffer van de avond was voor Victory Beniangba na een foutje achterin. Zo gingen we rusten met een voorsprong: 2-0.

In de 2de helft kwam de motor van de RSCA Futures dan toch op gang. Het evenwicht bleek een lange tijd hersteld tot in de 60ste minuut er een eerste grote kans kwam voor Sekou. Al zag diezelde zijn lage schuifer tegen de paal belanden. Ook in de herneming kon geusens de bal niet voorbij doelman verbruggen werken. De spanning bleef in de wedstrijd toen: een kwartier voor tijd viel er een penalty uit de lucht voor de bezoekers na licht contact in de 16. Theophile Diskeuve, wees naar de stip waarbij Leonni de aansluitingstreffer voorbij onze doelman kon schuiven. Niet veel later volgde de gelijkmaker voor Anderlecht, na slecht wegwerken kon Lapage de bal tegen de netten duwen. Even leken het op een gelijkstand af te stevenen. Maar dat was buiten de weerbaarheid van onze jongens gerekend: een snelle actie van Geusens buigde de score nog om naar 3-2.

Eindelijk opnieuw winst voor onze jongens, de tweede (thuis)zege van het seizoen. De troepen van Hans Somers kunnen met een goed gevoel naar volgende week, thuis tegen Beerschot. Allen op post!

Startopstelling: Leysen, Martens, Dierckx, Ouattara, Van de Perre, Bangoura, Geusens, Godts, Victory, Kelvin.