23/10/2022

Stevige wedstrijd tegen Beerschot: 1-2

Na de verdiende thuiszege stonden onze Genkies voor een stevige opdracht thuis tegen Beerschot. Coach Somers koos voor dezelfde namen als vorige week, enkel Mazyani verving Ouattara.

De bezoekers begonnen sterk aan de partij. Na amper 3 minuten konden de Kielse Ratten hun stevige start al verzilveren. Een goede combinatie aan de eerste paal werd binnengeduwd door Baeten. Op het doelpunt na zagen onze thuissupports een aftastende partij voetbal met weinig kansen en veel middenveldspel. Zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

De 2de helft start zoals de 1ste, een grote kans voor Beerschot maar de trap spatte uiteen op de dwarsligger. Omschakkeling voor Jong Genk: Victory komt alleen voor doel, de bal via de lat in doel. 1-1 in minuut 49 en alles te herdoen. Amper 1 minuut later zijn daar de bezoekers opnieuw. De re-bound van baeten verdween achter Leysen in doel: 1-2. Het verdere verloop bracht weinig kansen aan beide kanten. In de slotfase bracht Jong Genk te weinig om de aansluitingstreffer te maken. Net voor affluiten brak een speler van Beerschot alleen door. Al Mazyani moest aan de noodrem trekken: rood! Zo blijven de jongens van Hans Somers achter met een 8/30.

Volgende week gaan we op bezoek in Beveren, afspraak op zondag om 20.00 uur.

Opstelling: Leysen, Martens (78’ Diawara), Al Mazyani, Dierckx, Rommens, Bangoura, Van de Perre, Geusens, Godts, Kelvin John (87’ Nuozzi) & Victory.