02/11/2022

Overwinteren in Europa!

Op woensdagnamiddag werd de terugwedstrijd in de Youth League tussen Genk en Corelaine FC afgewerkt. In de heenwedstrijd wonnen onze jongens met een duidelijke 0-4. De terugwedstrijd werd aangevat met Vic Chambaere in doel. Diawara kreeg rust, in zijn plaats startte Sakkali.

Na amper 5 minuten kon Raf Smekens de score openen, hij verlengde de corner van Martens knap in doel. Genk startte zeer sterk, zo kon Thomas Claes de score verdubbelen: een diep gestoken bal met zijn linker tegen de netten. In minuut 35 is daar een heerlijke slalom van Arabaci, hij rondde zijn heerlijke actie zelf af en toverde de 3-0 op het scorebord. Vlak voor rust kon Sakkali de 4-0 binnenglijden na een knappe assist van Rotundo. Zo gingen beide teams rusten met een niet eens overdreven 4-0.

De 2de helft startte met één vervanging aan onze kant, Martens verliet het veld voor Baskale. De kansen stapelde zich op maar zonder succes. In minuut 70 waren daar de bezoekers voor de eerste keer én met succes. Patton kon de aansluitingstreffer binnen duwen: 4-1. 10 minuten voor tijd werd Sakkali knap diep gestuurd, zijn poging werd gestuit door doelman Mcdowel. In minuut 85 kon de bedrijvige Arabaci zijn 2de van de avond tegen de touwen knallen. In de slotfase viel er nog een knullig doelpunt, na klungelen achterin verschalkt Watton zijn eigen doelman. 6-1.

Zo stoten we door naar de volgende ronde in de Youth League. Genk mag zich opmaken voor een nieuwe top affiche van deze Europese campagne. Dinsdag 8 november zullen we weten wie onze volgende tegenstander wordt.

Startopstelling: Chambaere, Martens, Al Mazyani, Cauwel, De Grand, Smekens, Michiels, Claes, Rotundo, Arabaci & Sakkali.

Doelpunten:
5’ Smekens 1-0
17’ Claes 2-0
35’ Arabaci 3-0
43’ Sakkali 4-0
69’ Patton 4-1
85’ Arabaci 5-1
90’ Watton (eigen doelpunt) 6-1