07/11/2022

Pijnlijke nederlaag tegen Lierse SK

Op een koude zondagavond sloten Jong Genk en Lierse de Challenger Pro League af op het Lisp. Arabaci en Dierckx kwamen in de ploeg voor Didden en Castro.

De openingsfase begon sterk met voornamelijk balbezit voor onze uitploeg. Lierse kreeg moeilijk vat op de partij. Németh was bij de les en dat had de thuisploeg geweten. Na een foutje achterin ging Andras alleen op het doel af en legde de bal mooi binnen. 0-1. Het verdere verloop van de partij was gelijk opgaand, kansen aan beide kanten. In minuut 31 ging Godts neer in het strafschopgebied, maar de fout werd niet gefloten. Enkele minuten voor de rust kwam Lierse toch nog met de aansluiter:1-1 na een vrije trap van Schouterden die licht gedevieerd werd door Raemaekers. Jong Genk was van slag en nog geen 3 minuten later was daar de voorsprong voor de thuisploeg: 2-1 via Rocha die de bal knap kon binnenschuiven.

Hans Somers haalde Ouattara naar de kant, Didden mocht de 2de helft aanvatten. Na de rust zagen we een gelijkaardige start van beide teams, Genk toonde zich sterker maar Lierse hield het goed dicht achteraan. Pas in minuut 80 was daar de altijd gevaarlijke Godts, hij kopte de bal knap voorbij doelman Delanghe. 2-2. Jong Genk leek op een goed eindresultaat af te stevenen tot dat Lierse in minuut 88 gevaarlijk kon zijn. Van Acker werd over links gestuurd en knalde de bal voorbij Leysen. 3-2. Ver in de toegevoegde tijd kon Libert de eindstand vastleggen in het voordeel van de thuisploeg. 4-2.

Zware cijfers voor een goed voetballend Jong Genk. Genk verdiende minstens 1 punt en dat maakt deze nederlaag extra zuur, zeer pijnlijk voor de meegereisde supports. De volgende wedstrijd is thuis tegen koploper RWDM, supporters op post.

Startopstelling: Leysen, Carstensen, Ouattara, Dierckx, Rommens, Bangoura, Geusens, Galarza, Godts, Németh & Arabaci