08/11/2022

We nemen het op tegen Juventus FC in de Uefa Youth League

Net zoals vorig seizoen, toen Chelsea onze tegenstander was, komt er ook dit seizoen alweer een topclub naar Limburg afgezakt in de volgende ronde van de Uefa Youth League. Onze jongens nemen het begin februari namelijk op tegen Juventus FC. 

De wedstrijd zal worden afgewerkt op 7 of 8 februari op het B-veld langs de Cegeka-Arena. Juventus eindigde in de groepsfase als tweede in haar groep. Met een 11 op 18 eindigde Juventus net achter PSG. Benfica en Maccabi Haifa eindigde op respectievelijk plaats 3 en 4.

ROLAND BREUGELMANS AAN HET WOORD
We wisten dat er een Europese topper op bezoek kon komen. We zijn erg blij dat we Juventus loten, zeker ook met het Italiaans bloed dat aanwezig is in onze stad. Het zal zeker geen makkelijke tegenstander worden, maar in deze fase van het tornooi is dat niet meer dan logisch. We verwachten veel volk voor deze aantrekkelijke affiche. De wedstrijd zal wellicht woensdag worden afgewerkt. Het definitieve uur moet nog worden vastgelegd. Het wordt opnieuw een leerrijke ervaring voor onze jongens.

Volledige kalender

Genk (BEL) vs Juventus (ITA)
Young Boys (SUI) vs Salzburg (AUT)
AZ Alkmaar (NED) vs Eintracht Frankfurt (GER)
Ruh Lviv (UKR) vs Inter (ITA)
Hajduk Split (CRO) vs Shakhtar Donetsk (UKR)
MTK Budapest (HUN) vs Ajax (NED)
Hibernian (SCO) vs Borussia Dortmund (GER)
Panathinaikos (GRE) vs Porto (POR

De 8 winnaars van de Play-offs zullen het in een volgende loting opnemen tegen deze ploegen:

AC Milan (ITA)
Atlético (ESP)
Barcelona (ESP)
Liverpool (ENG)
Manchester City (ENG)
Paris Saint-Germain (FRA)
Real Madrid (ESP)
Sporting CP (POR)