03/12/2022

Nederlaag in het Lotto-Park

Op vrijdagavond brachten onze Genkies een bezoekje aan het Lotto park. Coach Hans Somers koos voor dezelfde 11 namen die knap de 3 punten thuishielden tegen RWDM. De wedstrijd werd omstreeks 20h00 afgetrapt.

Jong Genk kende een aardige start, het spel ging goed heen en weer. Na amper 5 minuten kon het al gevaarlijk zijn op een corner, maar Didden kopte net naast. Net na die corner was daar Anderlecht met een pijlsnelle omschakeling. Het schot van Lokesa strandde op de paal, maar in de rebound trapte Lucas Stassin het openingsdoelpunt tegen de netten. Tobe Leysen toonde zijn kwaliteiten met enkele knappe saves en hield Genk in de wedstrijd. Net voor het half uur belandde het voorzet-schot van Lokesa bij Agyei. Hij trapte in één tijd de 2-0 tegen de netten. Na het doelpunt kon Jong Genk enkele keren gevaarlijk zijn met kansen voor Godts en Didden. Maar zonder succes.

In de 2de helft controleerde de thuisploeg het spel. Leysen kon de schade beperken met een knappe redding op een schot van Masscho. Jong Genk had het moeilijk om grote kansen bij elkaar te spelen en kon pas echt gevaarlijk zijn in minuut 89. Na een knappe voorzet van Al Mazyani belandde de bal bij Geusens die het leer tegen de buitenkant van de doelpaal krult. Zo bleef Jong Genk steken op een 2-0 achterstand.

Na het succes van vorige week verliezen onze jongens deze lastige wedstrijd tegen een bedrijvig Anderlecht. Volgende week spelen we thuis tegen Club NXT. Alle supporters met een abonnement kunnen de wedstrijd gratis bijwonen. Allen op post!