10/12/2022

Geen loon naar werken voor Jong Genk

Jong Genk nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen Club NXT. Trainer Hans Somers voerde enkele wissels door. Németh, Chambaere, Swerts en Dierckx kwamen in de ploeg. De wedstrijd werd omstreeks 20.00 opgang gefloten door Diskeuve.

Onze jongens keken al na 12 minuten tegen een dubbele achterstand aan. Servais en Vermant maakten gretig gebruik van matig verdedigend werk van onze jongens. Club NXT, dat sterk startte, zakte na het openingskwartier weg en onze Genkies kwamen beter in de wedstrijd. In minuut 38 werd Arabaci foutief afgestopt in de zestien. Een koud kunstje voor Mika Godts die vanop de stip de aansluitingstreffer voorbij doelman Shinton trapte. Buiten een doelpoging van Godts kon Jong Genk voor rust niet meer dreigen.

In de 2de helft zagen we een afwachtende houding van Club NXT die de voorsprong met man en macht verdedigde. Jong Genk nam de bovenhand en kon ook enkele mogelijkheden bij elkaar voetballen. Een voorzet van debutant De Grand viel bijna in het Brugse doel. Hans Somers probeerde het tij te keren met enkele frisse krachten, maar zonder succes. De partij eindigde op 1-2.

Onze jongens blijven zo weer met lege handen achter. Een zure nederlaag in een partij waar zeker meer in had gezeten voor Jong Genk. Volgende afspraak in Dender op de vrijdagavond. Allen op post!