20/01/2023

Een leuke babbel met Maxime, die recent de overstap maakte van RC Hades naar KRC Genk

 

KRC Genk heeft een nieuwe speler toegevoegd aan de spelerskern van de U14. Maxime Beukers maakt per direct de overstap van RC Hades, waar hij al sinds de U6 actief was. Deze overstap maakt deel uit van het FRZA! Project. Wij hadden een toffe babbel met Maxime.

Maxime, welkom in Genk! Hoe ben je erin geslaagd om KRC Genk te overtuigen van je kwaliteiten?

Ik werd geselecteerd door RC Hades (mijn vorige club) om in het kader van het FRZA-project deel te nemen aan een training in Genk. Dat was in november. Deze training werd beoordeeld door een aantal scouts en trainers van KRC. Ik kreeg blijkbaar positieve beoordelingen en werd uitgenodigd om terug te komen naar Genk. Er werden fysieke testen afgelegd. Toen deze ook goed bleken, mocht ik een aantal keren meetrainen met de U14. Dat verliep vlot en ik vond het zelf ook echt heel leuk. Net voor Nieuwjaar werd me dan een stage aangeboden van 6 weken met o.a. twee oefenwedstrijden tegen AZ Alkmaar en Beerschot. Blijkbaar heb ik tijdens deze wedstrijden KRC Genk helemaal kunnen overtuigen. Na de wedstrijd tegen Beerschot kreeg ik de vraag om de overstap meteen te maken, en daar heb ik geen seconde over getwijfeld!

Ben je eerder ook al geselecteerd voor talentprogramma’s van een elite academie? Indien neen, waarom niet?

Neen. Ik kreeg ooit de vraag van Westerlo om er als keeper te gaan testen. Ze hadden mij zien keepen tijdens een tornooi. De toenmalige doelman was geblesseerd, en ik moest hem vervangen. Maar ik ben voetballer en had totaal geen ambitie om keeper te worden. Ik ben altijd een goede speler op IP-niveau geweest, maar miste misschien nog wat snelheid. Door mijn groei ben ik nu heel wat sneller geworden waardoor ik misschien net nu wel ‘alles’ had om de stap te zetten! Vorig jaar was er misschien ook een optie geweest, maar toen was ik helaas geblesseerd tijdens de periode van de FRZA-trainingen. Nu heb ik deze kans met 2 handen gegrepen. Ik ben er ontzettend blij mee!

Bij welke voetbalclubs voetbalde je eerder al? Hoelang voetbal je al in RC Hades? En waarom is RC Hades een goede jeugdopleiding?

Toen ik vier jaar was, ben ik begonnen met voetballen bij RC Hades. De club ligt op 5 minuten van mijn thuis en RC Hades heeft ook een goede jeugdopleiding. Ze werken met gediplomeerde trainers en proberen mooi voetbal te brengen. Het is dankzij al mijn trainers dat ik natuurlijk ook elk jaar beter geworden ben. Ik ben nooit met tegenzin naar een training op RC Hades geweest. Je moet daar ook niet altijd winnen, winnen, winnen. Je krijgt de kans om te groeien. Ik heb er ook echt vrienden voor het leven gemaakt! Woensdag speelden we tegen Standard en was er een groot deel van mijn ex-ploeg komen supporteren. Dat is heel leuk natuurlijk.

Wat vind je van het FRZA! project?

Eerlijk? Ik vind het echt super. Zonder dit project zou ik waarschijnlijk nu niet bij KRC Genk spelen. Het was de voorbije jaren ook leuk regelmatig training te krijgen van trainers van KRC Genk, bij ons op de club. Dat is zeker een meerwaarde vind ik.

Hoe ziet je toekomst bij KRC Genk eruit?

Het ging allemaal heel snel, want ik speel momenteel al volop mee met de U14. Door de samenwerking kon ik de overstap meteen maken. Dit seizoen wil ik samen met jongens van de U14 progressie blijven boeken. Bovendien wil ik ook genieten van dit avontuur. En natuurlijk hoop ik nog vele jaren bij KRC Genk te mogen spelen! Want als jonge voetballer kan je in België nergens beter zitten. KRC Genk heeft nu éénmaal de beste jeugdopleiding van het land!

Reactie van Kevin Somers, TVJO van RC Hades

RC Hades is enorm fier dat Maxime vanaf heden de definitieve overstap naar KRC Genk maakt. Maxime speelt al vanaf U6 bij RC Hades.

Dankzij de nauwe samenwerking met KRC Genk is Maxime, zoals vele andere spelers, door hen opgevolgd en heeft dit geleid tot een persoonlijk talentenplan. Dit heeft een definitieve overstap naar één van de beste jeugdopleidingen van België mogelijk gemaakt.

“Echte talenten stippelen hun eigen weg uit en vinden altijd de weg naar succes”

Niemand kan met 100% zekerheid zeggen welke 7, 8 of 9-jarige speler op latere leeftijd de nieuwe Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois zal worden. Elke talentvolle speler zal uiteindelijk op zijn of haar niveau terechtkomen. Een handleiding om het tot profvoetballer of speler in eerste provinciale te schoppen bestaat niet.

Met deze gedachte begeleidt RC Hades, samen met het FRZA! Project, meer dan 400 talentjes, van alle leeftijden, in hun ontwikkeling en groei naar het uiteindelijke eindniveau.

Het verhaal van Maxime toont aan dat geloof in een proces/club/opleiding, het hard werken en het hebben van geduld resultaat kan opleveren. 

We wensen Maxime dan ook zeer veel succes toe!