25/01/2023

Boost voor Jong Genk: 0-1 zege op Dender!

Op dinsdagavond werkte Jong Genk zijn inhaalwedstrijd af in en tegen Dender. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. Verdediger Amine Et-Taïbi kwam terug uit blessure en mocht direct aan de wedstrijd beginnen. Cutillas Carpe vulde de spitspositie in.

De wedstrijd begon vrij gesloten. In de openingsfase kregen de aanwezige fans vooral middenveldspel voorgeschoteld. De zeer bedrijvige Godts begon sterk aan de wedstrijd. In minuut 12 opende Mika de score. Na een knappe dribbel kon hij de bal in de verste hoek schuiven: 0-1! Ook Cutillas Carpe scoorde bijna een doelpunt. Zijn kans stuitte op doelman Gies. Dender kon niet gevaarlijk zijn in de eerste helft. Zo gingen we rusten met de krappe voorsprong.

Net zoals in de eerste helft viel er ook in het openingskwartier van de tweede helft weinig te beleven. Het was lang wachten op de eerste grote kans in de 2de helft. Dender stak zijn neus enkele keren aan het venster, maar zonder succes. Geusens kon zijn fabelachtige traptechniek tonen op een vrije trap. Hij schilderde de bal naar de kruising, maar doelman Gies kon Geusens van zijn doelpunt houden. In minuut 75 was daar Cutillas Carpe weer, zijn schot belandde op de doelman van Dender. De thuisploeg probeerde in het slot van de wedstrijd toch nog op zoek te gaan naar een gelijkspel, maar Jong Genk hield stand.

Een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud. Deze vrijdag maken we de verplaatsing naar Beerschot. Allen op post!