26/02/2023

Gouden driepunter voor Jong Genk

Jong Genk begon aan zijn play-offs in Deinze. Somers kon terug rekenen op Toma en Yayi Mpie. Van de Perre viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen SL16.

De wedstrijd kwam traag op gang, weinig kansen aan beide kanten. Deinze toonde weinig gevaar in de eerste helft. Enkel een schot van De Belder kon Leysen opschrikken. Genk kwam enkele keren opzetten in de eerste helft. Kansen voor Toma en Geusens konden doelman Nacho niet op de proef stellen. Na balverlies op het middenveld van Deinze was daar de snelle omschakeling van Jong Genk. Een knappe voorzet van Beniangba werd binnengeduwd door Yayi Mpie, die zijn eerste voor Genk maakte: 0-1.

Na de rust was het weer even wachten op kansen. In minuut 66 volgde de eerste waarschuwing van Deinze. Leysen verkleinde zijn hoek en hield de 0 op het scorebord. Een handvol minuten later was het wel raak. Een goede voorzet kon binnen gekopt worden door De Belder. 1-1. Zo hingen de bordjes terug gelijk. Nog geen 3 minuten later kon Toma de Genkies terug op voorsprong brengen. Een heerlijk schot verdween in de onderhoek en de 1-2 voorsprong stond op het bord.

We bleven rustig aan de bal en vormde een goed blok. Leysen gaf wat extra glans aan zijn partij met een geweldige voetveeg in de slotfase. In de absolute slotfase viel de verlossing. Een heerlijke voorzet van Didden werd knap afgerond door Nuozzi. Met een heerlijke volley legde hij de partij in zijn definitieve plooi: 1-3.

Zo winnen we de eerste wedstrijd in onze strijd om het behoud. Volgende week ontvangen we SL16 in onze Cegeka-Arena. Allen op post!