07/03/2023

Knappe derde plaats voor U14 in Portugal

De U14 van KRC Genk hebben een schitterende derde plaats behaald op de Algarve-cup in Portugal. We ontvingen een kort verslag van trainer Achraf.

Op de eerste speeldag hebben we ons zeer overtuigend geplaatst als koploper van de poule. Met 2 overwinningen en een gelijkspel tegen Sporting Lissabon keken we tevreden terug op de eerste dag.

In de CL-poule stonden 2 wedstrijden tegen Man City en Brondby op de planning. Tegen Man City viel de zeer verdiende gelijkmaker pas in de laatste minuten van de wedstrijd. Tegen Brondby werd een 2-1 overwinning behaald na een intense wedstrijd met veel tempo en goed voetbal. Hiermee plaatsten we ons als koploper van de CL-poule voor de halve finale op zondag.

In de halve finale was Sporting Lissabon opnieuw onze tegenstander. Na een ongelukkige 3-1 achterstand kwamen we terug tot 3-2 en gingen we zeer dominant op zoek naar de gelijkmaker. Helaas wou de bal er niet in en konden we ons niet plaatsen voor de finale, waar we gezien het spelbeeld zeker recht op hadden gehad!

Na een mooie wedstrijd tegen Ajax waarin we dominant waren hebben we het toernooi afgesloten met een mooie 2-1 overwinning en dik verdiende derde plaats!