13/03/2023

Met lege handen naar huis na moeilijke avond in Lommel

Op zondagavond brachten we een bezoekje aan het soevereinstadion in Lommel. Somers kon voor de derby niet rekenen op mannen in vorm Beniangba en Al Mazyani, zij zaten hun schorsing uit. Arabaci kwam terug uit blessure en verscheen meteen in de basis.

Eerste helft

De eerste helft kwam traag op gang, beide ploegen vormden een stevig blok. Na wansmakelijke gezangen van de thuisaanhang werden onze jongens wakker.

Na een schot van Yayi Mpie belandde de bal in de voeten van Toma, hij schoof de rebound naast het doel. Hier hadden we op voorsprong moeten komen. Onze jongens waren scherper dan de thuisploeg, maar zowel Arabaci, Dierckx als Geusens konden doelman Ivezic niet verslaan.

Tweede helft

In het begin van de 2de helft toonde Kelvin zich, zijn schot scheerde het zijnet. Lommel leverde enkele zwakke schoten af aan het adres van Penders, maar zonder succes. Op het uur kon Jamie Yaiy Mpie zich goed vrij maken, maar zijn schot was te centraal. Het was duidelijk dat de ploeg die als eerste de netten zou doen trillen, aan het langste eind ging trekken. Helaas voor onze jongens viel het doelpunt aan de verkeerde kant. Een corner viel met een gelukje in de voeten van Dos Santos, hij bracht de thuisploeg op voorsprong. Diezelfde Dos Santos kon enkele minuten later de wedstrijd helemaal beslissen met een afstandsschot. 2-0. Die klap kwamen we niet meer te boven. Zo houden we geen punten over aan deze Limburgse derby. Volgende week nemen we het thuis op tegen Virton. 3 punten zijn een must!

Startopstelling: Penders, Martens, Dierckx, Didden, Rommens, Bangoura, Geusens, Toma, Kelvin, Yayi Mpie, Arabaci.