20/03/2023

Jong Genk houdt hekkensluiter Virton op 7 punten

Op vrijdagavond speelden onze jongens een levensbelangrijk duel tegen Virton. Somers koos voor jong geweld tegen de hekkensluiter. Nuozzi en Al Mazyani begonnen aan de partij in de Cegeka Arena. Virton dat met een stevige achterban naar Genk afreisde kon de punten gebruiken in de strijd om het behoud.

Na amper 4 minuten kwamen de bezoekers met hun eerste kans(je). Mboyo probeerde het van op afstand, zijn poging ging net naast. Na een licht contact in de zestien wees scheidsrechter Allaerts naar de stip. Een koud kunstje voor Mboyo die de bezoekers op voorsprong kon zetten. We hadden het moeilijk in de zoektocht naar kansen, Virton hield het goed dicht vanachter. Het was wachten tot de 20ste minuut voor onze jongens de eerste grote kans konden laten optekenen. Nuozzi zag zijn schot gekeerd door doelman Sadin. Die eerste kans leek bevrijdend te werken. Jong Genk kwam beter in de partij, met kansen voor Didden en Nuozzi. Al Mazyani toonde zich met een fraaie krul, maar zijn poging belandde in het dak van het doel. Geusens etaleerde vervolgens nog eens zijn fabelachtige traptechniek met een vrije trap, maar doelman Sadin en de paal hielden hem hem van de gelijkmaker. Het geloof steef met de minuut. De Cegeka Arena voelde dat de gelijkmaker in de lucht hing. Maar ook Rommens kreeg de bal niet tegen de netten.

We hielden het tempo hoog in de 2de helft. Na één minuut was daar al Toma met een grote kans, de doelman kon de 0 op het bord houden. Op het uur viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Het schot van Toma werd in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound was daar Yayi Mpie. We zakten na de gelijkmaker opnieuw in. het was wachten op kansen. De tweede helft ging er stevig aan toe, met duels en kaarten aan de lopende band. Bij één van de duels ging het mis voor Geusens. Hij kermde het uit van de pijn. De wissel was het logische gevolg. Somers leek tevreden met een punt. Virton kon Penders ook niet meer aan het werk zetten. Zo eindigde de partij op een gelijkspel.

De kloof met Virton blijft dankzij dit gelijkspel op 7 punten. Met opgeheven hoofd maken we ons op voor de uitwedstrijd tegen het Dender van Timmy Simons.

Startopstelling: Penders, Al Mazyani, Dierckx, Didden, Rommens, Bangoura, Toma, Geusens, Kelvin John, Yayi Mpie, Nuozzi.

Doelpunten:

0-1 Mboyo (15’)

1-1 Yayi Mpie (59’)