02/04/2023

Zure avond voor Jong Genk in Dender

De openingswedstrijd van het voetbalweekend vond plaats in Dender. De Limburgers maakten de verplaatsing naar het Dender Football complex. We konden rekenen op Abid en Oyen. Robin Mirisola zat voor het eerst bij de selectie.

Eerste helft

De thuisploeg koos voor een zeer aanvallende aanpak. In de openingsfase konden we enkele kansjes noteren voor Dender. Somers koos voor een zeer creatieve voorlinie, dat wierp zijn vruchten af. Het resulteerde in enkele mooie combinaties en zowaar een doelpunt dat afgekeurd werd. Net na het doelpunt ging Çukur neer voor de zestien, de vrije trap strandde op het doelhout. Het was een evenwichtige partij met kaarten aan de lopende band. Zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

Tweede helft

Somers bracht Caicedo in bij de start van de tweede helft, Al Mazyani kwam naar de kant. We zagen weinig kansen aan beide kansen, we hadden meer balbezit maar konden hier geen kansen uitputten. In minuut 70 ging de bal op de stip na dat Bangoura de bal met de hand raakt. De arm van Bangoura was duidelijk tegen het lichaam maar scheidsrechter Vermeiren wees toch naar de stip. Çukur trapte de bal staalhard tegen de netten. 1-0. In de slotfase kon Toma de gelijkmaker net niet binnen schuiven, zijn trap ging enkele centimeters naast. Zo eindigde deze partij op 1-0.

Volgende week spelen we thuis tegen Dender, een kans om revanche te pakken om zo met een veilig gevoel het seizoen af te kunnen sluiten.

Opstelling: Leysen, Rommens, Et-taïbi, Didden, Al Mazyani, Oyen, Bangoura, El Hadj, Nuozzi, Arabaci, Toma.