11/04/2023

Ontnuchterende avond in eigen huis

Het wordt stilaan money-time in de Challenger Pro League. Met nog 5 wedstrijden te gaan ontvingen we het Dender van Timmy Simons. Vorige week verloren we nipt tegen de bezoekers maar dat moesten we deze week rechtzetten. Somers koos voor ervaring met namen als: Oyen, Galarza, Castro, Abid en Toma.

In de openingsfase zagen de fans een zeer aanwezige Castro die veel in het spel voorkwam. Maar na een snelle counter waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een voorzet van Lallemand werd aan de tweede paal binnengeduwd door Cukur: 0-1. In de 12de minuut kwamen onze jongens voor het eerst opzetten. De poging van Rommens werd gekeerd door doelman Gies. Net voor het half uur konden de bezoekers hun voorsprong verdubbelen, een afgeweken schot van Hens viel pardoes in doel. Direct na het tegendoelpunt kwamen we nog eens opzetten maar Abid kon zijn poging niet genoeg kracht bijzetten. Op slag van rust was M’barki dicht bij de 0-3, maar Leysen kon erger voorkomen.

Somers wou bij de start van de 2de helft voor een schokeffect zorgen. Akpan, El Hadj en Al Mazyani kwamen in de ploeg. We streden voor elke meter. Beniangba kreeg op het uur een goede kans op de aansluitingstreffer maar kon het leer net niet voorbij Gies schuiven. In minuut 70 kon Dender de doodsteek toedienen Cukur kon Leysen verrassen met zijn 2de van de avond. We kwamen zeer moeilijk aan kansen en brachten weinig tot geen dreiging meer. Uiteindelijk moesten onze jongens de kelk tot op de bodem ledigen toen Et-Taïbi de bal in het slot nog in eigen doel devieerde. Een Ontnuchterende avond in eigen huis. Door het verlies van rechtstreekse concurrenten SL 16 FC en Virton blijft de voorsprong op onze rechtstreekse concurrenten ongewijzigd. Komend weekend volgt een cruciaal rechtstreeks duel tegen op verplaatsing bij SL 16 FC. Allen op post!