23/04/2023

Zure thuisnederlaag voor Jong Genk.

Vrijdagavond, mooi weer. Jong Genk opende vanavond zelfs de sfeertribune voor de Limburgse tegen Lommel SK. Trainer Hans Somers kon weer rekenen op een fitte Kelvin John. Hierdoor verdween Victory Beniangba naar de bank. Ook Tobe Leysen verscheen opnieuw tussen de doelpalen. Scheidsrechter van dienst was de heer Maarten Toeback.

Jong Genk nam vanaf het begin van de wedstrijd de partij in handen. Al na vijf minuten resulteerde dat in een huizenhoge kans. Yayi Mpie zette zich goed door vanop links. Zijn lage voorzet werd door Kelvin John tegen de paal getrapt. Beide ploegen probeerden er een aangename wedstrijd van te maken, met mooie combinaties langs beide kanten. In de 22e minuut kregen onze jongens een terechte strafschop na handspel van een bezoekende verdediger. Bastien Toma zag zijn eerste poging gestopt door doelman Jari De Busser, maar in de herneming kon hij de netten wel laten trillen: 1-0! KRC Genk bleef domineren, en dat inspireerde Tribune Zuid om onze jongens luidkeels toe te zingen. Ook de bezoekers staken af en toe hun neus aan het venster, maar op een eerste echte grote kans was het wachten tot minuut 35. Zalàn Vancsa mocht op wandel door de Genkse defensie en zijn afgeweken schot verdween in doel: 1-1. De bezoekers kregen daarna iets meer grip op de wedstrijd, maar de eerstvolgende goede mogelijkheid was voor Jong Genk. Abid bediende knap Yayi Mpie, maar zijn poging ging voorlangs. Aan de overzijde mocht Talvitie opnieuw op wandel door de Genkse defensie. Met een rake schuiver maakte hij er 1-2 van, en dat vlak voor rust.

Jong Genk hernam de tweede helft met Victory Beniangba in plaats van Kelvin John. Onze jongens kwamen prima uit de kleedkamer en duwden de bezoekers richting hun eigen doel. Kamiel Van de Perre zag zijn harde knal maar net langs doel verdwijnen. Niet veel later pareerde Jari De Busser een harde trap van Bastien Toma uit doel. Zonder echte grote kansen domineerde Jong Genk wel het vervolg van die sterke beginfase van de tweede helft. In de 65e minuut probeerde Hans Somers de bakens te verzetten door Cédric Nuozzi in het veld te brengen in plaats van Adnane Abid. Vlak daarna kwam Jong Genk verdiend op de gelijke hoogte. Tuur Rommens pegelde de bal heerlijk mooi in de kruising: 2-2 na 68 minuten. Een stevige stortbui met bliksem belette onze jongens niet om op zoek te gaan naar de 3-2. Rommens en Yayi Mpie waagden hun kans, maar De Busser stond pal.

In de 75e moest ref Toeback de partij even stilleggen wegens hevige regenval en onweer boven de Cegeka-Arena. Straffe toebak! Vlak na de herneming kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Een afgeweken trap van Metinho verdween opnieuw pardoes tegen de netten. Jong Genk liet de kopjes niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een prachtige trap van Bastien Toma belandde tegen de binnenkant van de paal. In minuut 85 mocht de moegestreden Kamiel Van de Perre het terrein verlaten. In zijn plaats kwam Thomas Claes.

Ondanks vijf lange minuten extra-tijd werd er niet meer gescoord in de Cegeka-arena. Eindstand 2-3 dus. Een zure en vrij onterechte nederlaag voor Jong Genk.

Opstelling Jong Genk: Leysen, Caicedo, Et Taibi, Didden, Rommens, Toma, Bangoura, Van de Perre, John, Yayi Mpie en Abid.