Trossard en Heynen matchwinnaars in Sassuolo

Trossard en Heynen matchwinnaars in Sassuolo

09/12/2016 | 21:56

Een eerste poging om de wedstrijd te spelen ging donderdagavond nog letterlijk de mist in. Daarom zaten we met zijn allen op vrijdagmiddag om 12:30 u in een zo goed als leeg stadion te kijken naar US Sassuolo Calcio – KRC Genk. Maar de instelling van Peter Maes en zijn jongens bleef dezelfde : hun tot nu toe al straffe Europese campagne verderzetten. De Genkse coach wilde dat doen met Brabec in de plaats van Colley, Samatta op de tien in de plaats van de geschorste Pozuelo en Trossard in de plaats van Buffel.


Opvallend: met Jackers, Castagne, Walsh, Heynen, Trossard en Bailey liefst 6 'jeugdspelers' in de basis. Ook Paolo Sabak viel nog in.

Weinig opwinding in de eerste helft.

Na drie minuten knalde Karelis nog een bal hoog over maar dan was het wachten tot twintig minuten later Samatta een balletje breed van Bailey naast trapte. Even later ging Ragusa diep, Jackers was iets te laat uit zijn doel gekomen maar de Italiaan nam de bal mee met de hand en wrong zo zijn eigen kans de  nek om.

Ndidi zag kort daarop een schot afgeblokt en aan de overkant kon Jackers zich dan toch even onderscheiden. Eerst met een goede tussenkomst op een voorzet van Matri, later toen hij wel goed uitkwam om Adjapong van een kans te houden. Met nog een harde trap van Karelis over het doel en een trap van Trossard in het zijnet viel het doek over een weinig opwindende eerste helft.

De youngsters doen het.

Sassuolo coach Di Francesco verving aan de rust al meteen twee spelers.  Pellegrini en Ricci kwamen Missiroli en Ragusa vervangen. Maar het was Genk dat al meteen de beste kans kreeg. Heynen haalde de achterlijn en legde achteruit tot bij Samatta. Het schot van de Tanzaniaan werd afgeblokt in hoekschop.

In minuut 57’ was het net andersom maar met dezelfde actoren. Dit keer sneed Samatta de zestien in en legde breed tot bij Heynen. Die trof wel raak.

Vijf minuten later stond het ei zo na 0 – 2. Trossard zette hard voor vanop rechts maar doelman Pegolo stopte het grondscherende schot van Karelis. Naar de overkant dan waar Mazzitelli centraal in de kleine rechthoek pardoes in de handen van Jackers kopte. Een minuutje later had Nordin Jackers de hulp van de deklat nodig toen Mazzitelli op doel trapte. De bal stuiterde terug het veld in

Samatta gaf zichzelf nog een prima schietkans maar knalde ver naast. Toch verdubbelde Genk zijn voorsprong. Heynen bediende Karelis. Die wurmde zich voorbij een verdediger en legde dan de 0 – 2 op de voet van Trossard.  Met Buffel voor Bailey, Kumordzi voor Heynen en Sabak voor Karelis speelde Genk de wedstrijd eenvoudig uit. Samatta miste zelfs nog een uitgelezen kans op de 0 – 3.

Opstelling US Sassuolo Calcio : Pegolo, Antei, Missiroli (45’ Pellegrini), Matri, Acerbi, Lirola, Mazzitelli, Cannavaro, Caputo (74' Magnanelli) , Ragusa (45’ Ricci) en Adjapong.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Walsh, Brabec, Dewaest, Castagne, Ndidi, Heynen (88’ Kumordzi), Samatta, Bailey (81’ Buffel), Trossard en Karelis (92’ Sabak).

Doelpunten :

57’ : 0 – 1 : Heynen
80’ : 0 – 2 : Trossard

Gele kaarten : 90’ Mazzitelli

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Orel Grindeld (ISR)