19/07/2017

Amine Khammas in de spotlight bij de A-kern!

Op 21 juni zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis en ondertussen traint hij al de hele voorbereiding mee met de A-kern. Vandaag plaatsen we Amine Khammas in de spotlight. De jonge linksachter met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit speelt nog maar twee seizoenen voor KRC Genk maar maakt elke dag progressie. Hij werd door de technische staf overgeheveld van de beloften naar de A-kern.

Trots

"Het ging inderdaad snel de voorbije maanden. Het geeft me veel vertrouwen wat er de voorbije weken is gebeurd. Ik ben daar eerlijk gezegd ook echt trots op maar langs de andere kant weet ik dat ik nog hard moet werken om mijn droom waar te maken. Het voetbal zit alleszins in mijn bloed. Mijn papa en nonkel waren goede voetballers en ik hoop dat ik hun droom ook kan waarmaken. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van de club. Op dit moment kan je als jongeling nergens beter zijn dan bij KRC Genk. Ook de voorbereiding verloopt tot nu toe vlekkeloos. Zo heb ik in korte tijd al heel veel bijgeleerd van de grote jongens. Het grote verschil tussen A-kern en jeugd is dat het bij de grote jongens veel sneller gaat. Je moet er veel sneller handelen."

Voetballen op blote voeten

Amine zette zijn eerste voetbalpasjes al op jonge leeftijd. "Klopt. Toen ik 4 jaar was ben ik begonnen bij Rupel Boom. Een leuke club vlakbij mijn thuis. Ik heb er twee seizoenen gespeeld en heb toen de overstap gemaakt naar Germinal Beerschot. Zij speelde toen nog in eerste klasse en in die periode was ik er drie jaar actief. Toen ik 9 jaar was ben ik naar de JMG-Academie overgestapt. We trainden er toen op blote voeten. Het was een soort internaat voor jonge voetballers. We mochten er enkel in het weekend naar huis. Je leerde er veel bij maar het nadeel was dat we er geen competitie-voetbal speelden. Vandaar dat ik op mijn 16e ben vertrokken en gekozen heb voor KRC Genk. 

Beste jeugdopleiding van België

De goede reputatie van onze jeugdwerking maakte het voor Amine een vrij gemakkelijke keuze om voor KRC te kiezen. "Ik heb gekozen voor Genk omdat ik denk dat KRC de beste jeugdopleiding van België heeft. Tot op dit moment heb ik helemaal geen spijt van deze keuze, integendeel. Het is geen geheim dat ik me heel goed voel hier in Genk. Ik woon in het gastgezin van Glenn Mraz. Hij is als een soort grote broer geworden voor mij. De mensen zijn ook allemaal heel vriendelijk. Alles is hier goed geregeld."

Marcelo als grote voorbeeld

Omdat Amine veel aanvallende kwaliteiten heeft maken sommige mensen wel al eens de vergelijking tussen hem en Marcelo van Real Madrid. "Dat is fijn om te horen. Marcelo is ook mijn grote voorbeeld. Hij is de beste linksachter van de wereld. Als ik vrije tijd heb bekijk ik wedstrijden van Real Madrid zodat ik kan bijleren van hem. Ik heb persoonlijk wel ambitie om even goed te worden als hem maar voorlopig moet ik alles stap voor stap bekijken. Dit seizoen wil ik zoveel mogelijk bijleren van de oudere spelers en me verder ontwikkelen als man. Het zou wel fantastisch zijn als ik speelminuten zou krijgen in de competitie. Daar gaan we alleszins hard voor werken!"

Succes Amine!