11/05/2018

Belgiƫ U17 naar kwartfinale EK

Na de 6 op 6 in de eerste twee wedstrijden op dit EK was België al zeker van een plaats in de kwartfinale op dit EK. Hierdoor wijzigde bondscoach Siquet zijn team op meerdere plaatsen. Siebe Vandermeulen verdween uit de basiself. Maarten Vandevoordt begon als doelman in de partij, Elias Sierra kreeg een plaats op het middenveld.

De Denen kregen al vrij snel een domper te verwerken na een rode kaart voor Thomas Christiansen. België domineerde zowat de hele eerste helft. Na 30’ resulteerde dat ook in de 1-0 voorsprong via Jérémy Doku. In de tweede helft mocht Siebe Vandermeulen invallen in de 52e minuut maar gescoord werd er niet meer.

Meteen was de ruststand ook de eindstand van dit duel.

België haalt zo 9 op 9 in groep C. Maandag speelt het de kwartfinale tegen Spanje.

België: Vandevoordt, Masscho (OUT, 52’), Lissens (OUT 52’), Sardella, Persyn, Sierra, Timassi, Verschaeren, Ramazani, Doku, Lemoine

Wisselspelers: Shinton, Dendoncker (IN 52’), Vandermeulen (IN 52’), Onana, Suray, Sidibe, Vertessen, Yayi Mpie