12/05/2018

Beloften winnen beker van Belgiƫ

De beloften van KRC Genk hebben vandaag voor het derde jaar op rij de beker van België gewonnen. Op het veld van Club Brugge werd er met 2-3 gewonnen van Blauw-Zwart.

De beginfase van de wedstrijd verliep nogal gelijkopgaand. KRC Genk kwam al erg vroeg in de wedstrijd even dreigen maar Vanzeir kon een voorzet van Zhegrova net niet in doel duwen. Even later was Vanzeir opnieuw gevaarlijk. Hij omspeelde doelman Alfieri maar zijn rake trap kwam uiteindelijk tegen de doelpaal terecht. Derde keer goede keer moet Dante gedacht hebben want in de 24e minuut kon Lathouwers een bal mooi terug voor doel koppen en de jonge aanvaller uit Beringen tikte binnen: 0-1.

De thuisploeg was even aangeslagen maar na een hapering in de defensie van de bezoekers kon Openda toch de score terug in evenwicht brengen: 1-1. Dat was meteen ook de ruststand.

Na rust kwam Club Brugge beter in het spel. Openda vond de opening in de defensie van KRC en Ngonga trapte de 2-1 voorbij Coucke in doel. KRC Genk reageerde gepast en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede inspanning van Lathouwers moest Vanzeir maar binnenduwen: 2-2 in de 62e minuut. KRC duwde nu door. Een knappe dribbel van Sabak en dito afwerking en het stond 2-3! Bertaccini kreeg nog de uitgelezen kans voor de 2-4 maar gescoord werd er niet meer. Een mooie zege op het veld van Club Brugge, meteen goed voor de derde beker in drie jaar tijd.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Lathouwers, Seigers, Adewoye, Khammas, Zebli, Reyners, Sabak, Zhegrova, Benson en Vanzeir:
Vielen in: Bertaccini, Paesen, Limbombe en Lambrix.