24/05/2018

Geboren en getogen, Leandro is een Genkie

Leandro Trossard (*4/12/1994) blijft in Genk. Speler en club bereikten een akkoord over een nieuw contract dat loopt tot 2021 met een extra optiejaar. Het nieuws werd vanmiddag om 15u00 gedeeld op een bijzondere persconferentie die voor het eerst ook live gestreamd werd op de Facebook pagina van de club.

Leandro is een jongen van de streek en werd opgeleid aan de Jos Vaessen Talent Academy. Na een uitleenbeurt aan OH Leuven keerde hij bij de start van seizoen 2016-2017 terug naar Genk. In dit seizoen was hij goed voor maar liefst 52 wedstrijden, 9 doelpunten en 6 assists. Drie van die doelpunten scoorde hij in de succesvolle Europa League campagne met als hoogtepunt de kwartfinale tegen Celta De Vigo.

Omwille van een blessure miste Leandro een stuk van afgelopen seizoen. Zijn terugkeer in de ploeg heeft hij echter niet gemist. In 18 wedstrijden scoorde hij 8 keer en gaf hij 3 assists. Mede dankzij Leandro legde KRC Genk een zeer mooie tweede seizoenshelft af, waarin het na Standard de meeste punten haalde zowel in de competitie als tijdens Play Off 1.

Zowel Leandro als de club zijn ervan overtuigd dat Genk volgend seizoen de juiste plaats is om verder te groeien. Leandro was al een sterkhouder van de ploeg. KRC Genk kijkt ernaar uit om te zien hoe hij die rol ook volgend seizoen verder op zich neemt.