03/07/2018

In the spotlight: Maarten Vandervoordt

De A-kern van KRC Genk vertoeft sinds gisteren op zomerstage in Horst (Nederland). Een opvallende nieuwe naam op de spelerslijst is Maarten Vandevoordt. De 16-jarige doelman werd doorgeschoven naar de A-kern. Maarten is reeds 6 jaar actief bij KRC Genk en is afkomstig uit Sint-Truiden. Samen met Danny Vukovic en Nordin Jackers is hij één van de drie doelmannen bij KRC Genk. Wij hadden vandaag een leuke babbel met de eerder rustige maar zeer talentvolle doelman.

Courtois en Casteels

KRC Genk staat ervoor bekend om jonge doelmannen te laten doorstromen. Logan Bailly, Sinan Bolat, Nordin Jackers, Gaetan Coucke, Koen Casteels en Thibaut Courtois zijn daar mooie voorbeelden van. "Het klopt dat KRC Genk een goede opleiding heeft voor doelmannen. Het is geen toeval dat Koen Casteels en Thibaut Courtois op dit moment op het WK actief zijn in Rusland. Zij zijn zeker een voorbeeld voor mij als jonge doelman. Ook zij werden op dezelfde leeftijd als mij doorgeschoven. Op dat vlak is er zeker een gelijkenis. Toen ik het nieuws vernam dat ik naar de A-kern werd doorgschoven kon ik het eigenlijk niet echt geloven. Ik was blij en heel fier. Het is altijd een droom geweest voor mij maar dat het al zo snel werkelijkheid zou worden had ik nooit durven dromen. Dit is nog maar een begin want de weg is nog zeer lang. We gaan er alleszins alles aan doen om elke dag beter te worden."

Van ballenjongen naar de A-kern

Twee jaar geleden zat Maarten nog als ballenjongen langs het veld in de Luminus-Arena, vandaag traint hij elke dag mee met det grote jongens. Wat doet dat met een jonge gast? "De eerste keer meetrainen met de A-kern voelde heel speciaal aan want ineens trainde ik mee met de spelers die ik elk weekend live of op tv zag spelen. Het is belangrijk dat je op de eerste training een goede indruk achterlaat. Ik heb dan ook mijn uiterste best gedaan. De spelersgroep heeft mij heel goed opgevangen. Met Nordin Jackers is er een goede klik. Maar eigenlijk gaat iedereen goed met mekaar om in de kleedkamer. De sfeer is goed."

Meevoetballen

Een belangrijk aspect in het hedendaagse voetbal is een meevoetballende doelman. "Dat klopt inderdaad. Bij de jeugdwerking wordt daar erg hard op gehamerd. Ik moet toegeven dat dat misschien wel mijn grootste kwaliteit is. Ik voetbal graag mee en sta in balbezit vrij ver voor mijn doel. Maar op training wordt er elke dag aan alle details gewerkt. De details maken het verschil op het hoogste niveau. Hard werken is de boodschap want ik heb zeker ook nog werkpunten. Zo vind ik van mezelf dat ik breder en sterker moet worden. Mijn ambitie voor dit seizoen is om zoveel mogelijk bij te leren en me zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op langere termijn zou ik graag eerste doelman van KRC Genk worden."

Neuer

We vragen ons soms wel eens af naar welke voetballers onze spelers opkijken. Wie is het idool van Maarten Vandevoordt? "Ik kijk op naar Manuel Neuer. Het is een fantastische doelman. Ook hij is heel sterk in het meevoetballen. Ik vergelijk mezelf het meest met hem omdat ik dezelfde speelstijl als hem heb. De Belgische doelmannen zijn ook stuk voor stuk toppers. Mignolet, Casteels en Courtois zijn zeker ook jongens waar ik veel van kan bijleren als ik naar hun wedstrijden kijk op tv."

 

Bedankt en veel succes Maarten!