21/04/2019

Belangrijke week staat voor de deur

De jeugdploegen van KRC Genk nemen tot en met maandag deel aan verschillende binnenlandse en buitenlandse tornooien. 

Vanaf dinsdag ligt de focus opnieuw op de competitie. We naderen de laatste rechte lijn in PO1 en voor enkele van onze jeugdploegen ziet de toekomst er alvast mooi uit!

 

Onze beloften staan met nog 4 wedstrijden te gaan aan de leiding van het klassement. Achtervolger Standard volgt op 5 punten maar heeft wel nog een wedstrijd minder. Maandag 29 april speelt KRC Genk de topper op het veld van de Rouches. 

De U18 kunnen zaterdag, na het gelijkspel van concurrent Brugge afgelopen woensdag, mits winst op het veld van Standard Luik kampioen spelen. Makkelijk zal dat zeker niet worden, al kon KRC dit seizoen wel al tweemaal winnen van Standard. Wij houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte via onze sociale media over de ontwikkelingen tijdens deze wedstrijd. De aftrap wordt zaterdag om 14h00 gegeven.

Onze spelers en begeleiders van de U16 konden zich twee weken geleden al kronen tot kampioen van België. Zij spelen nog wat wedstrijden zonder druk. Zaterdag om 13h30 komt Standard op bezoek. Een wedstrijd tussen de nummers 1 en 4 van het klassement.

Bij de U15 is de situatie ongemeen spannend. KRC Genk staat momenteel aan de leiding met 2 punten voorsprong op RSC Anderlecht, en 5 punten voorsprong op Standard Luik. We ontvangen zaterdag om 13h30 de Rouches uit Luik terwijl concurrent Anderlecht om 15u Club Brugge zal ontvangen. Een erg spannend weekend! 

De U13 en de U14 lijken af te stevenen op een respectievelijke 2e en 4e plaats in het klassement. De U14 kunnen wel nog scherprechter worden in de titelstrijd want Standard volgt op 1 punt van leider Anderlecht.